Aralarında 26 Yaşındaki Türk Kadının da Olduğu New York'taki 3,8 Milyon Dolarlık Hırsızlık Çetesi Çökertildi!

Amerika'da 3.8 milyon dolarlık vurgun yapan bir çete; Bloomingdale's, Sephora gibi mağazalardan ürün çalıp, bu ürünleri eBay üzerinden satışa çıkardı. New York Eyaleti'nde geliri düşük ailelere verilen EBT kartları üzerinden yasak olmasına rağmen lüks ürün alışverişi yapa.

Aralarında 26 Yaşındaki Türk Kadının da Olduğu New York'taki 3,8 Milyon Dolarlık Hırsızlık Çetesi Çökertildi!

Amerika'da 3.8 milyon dolarlık vurgun yapan bir çete; Bloomingdale's, Sephora gibi mağazalardan ürün çalıp, bu ürünleri eBay üzerinden satışa çıkardı.

New York Eyaleti'nde geliri düşük ailelere verilen EBT kartları üzerinden yasak olmasına rağmen lüks ürün alışverişi yapan çete, eBay'de çaldıkları ürünleri düşük fiyatlarla hemen eritip, satıyordu.

İşte bu 41 kişilik çetenin üyelerinden biri ise 26 yaşındaki Türk kadın Akasya Yaşaroğlu'ydu...

Gelelim Akasya Yaşaroğlu'nu nereden tanıdığımıza ve çete içindeki görevine. 2020 ABD seçimlerinde CNN Türk'te karşımıza çıkan iç mimarlık öğrencisi genç kadın, seçimi yorumlamasıyla dikkat çekmişti.

Gazeteci Rona Doğan'ın söylediğine göre Akasya Yaşaroğlu'nun çete içindeki görevi, bu ürünleri eBay üzerinden satmaktı. Tabii tek görevi de bu değidi, Yaşaroğlu EBT kartlarının kullanılmasından da sorumluydu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın konunun yakın takipçisi olduğunu söylediği bu operasyon kapsamında, 3,8 milyon dolarlık çalıntı ürünün yanı sıra 550'den fazla çalıntı hediye nakit kartına ve çetenin elebaşı Rubinov'un 300.000 dolardan fazla da nakdine el konuldu.

Peki Akasya Yaşaroğlu da dahil gözaltına alınan ve sorgulanmaya başlanan bu 41 çete üyesini neler bekliyor?

Yine Doğan'ın söylemine göre Yaşaroğlu, 1. ve 2. derecede kamu yararı kartının cezai kullanımı ve 3. derece dolandırıcılıkla suçlanıyor. Şayet bu suçlamalardan hüküm giyerse, 7 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

Akasya Yaşaroğlu'nu sadece CNN Türk ekranlarından tanımıyoruz aslında. Kendisi Rafet El Roman'ın attığı mesajları ifşa etmesiyle de gündeme gelmişti.

Bakalım çete üyeleri hüküm giyecek mi ve kaç yıl ceza alacaklar... Bekleyip göreceğiz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Birilerinin Neil Armstrong'u Varsa Bizim de Ahmet'imiz, Ayşe'miz Var'

CHP'den Erdoğan'ın 'Sürtük' İfadesi Hakkında Suç Duyurusu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erhan Kılıç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın... 268 2 Haziran, 14:35

Sağanak Yağış Uyarısı! Hangi Şehirlerimizde Sağanak Yağış Olacak?

Meteroloji Genel Müdürlüğü, birçok şehrimiz için sağanak yağış uyarısında bulundu. Hav... 66 2 Haziran, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER