Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında düşüş

Avrupa doğalgaz fiyatları bugün, ılıman hava koşullarına dair öngörülere bağlı olarak son 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı şubat ayı vadeli kontrat bugün en son 2,97 EUR artışla 67,99 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında düşüş

Avrupa doğalgaz fiyatları bugün, ılıman hava koşullarına dair öngörülere bağlı olarak son 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı şubat ayı vadeli kontrat bugün en son 2,97 EUR artışla 67,99 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. Kontrat gün içinde 2 Kasım 2021'den bu yana en düşük seviye olan 61,13 EUR/MWh seviyesine kadar geriledi.

TTF gün öncesi kontrat ise EEX'te dünkü kapanışına göre 0,73 EUR artışla 63,23 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

İngiltere NBP hub’ı Şubat kontratı bugün en son 8,92 p artışla 162,00 p/th seviyesinden satış yaptı. NBP gün öncesi kontrat ise 7,50 p/th azalışla 130,50 p/th seviyesine geriledi.

Bir trader, piyasanın oldukça durgun olduğunu söylüyor. Trader’a göre, bu durum iyiye işaret ve insanlar yeni yıla alışmaya devam ediyor.

Trader, ılıman havanın zayıf talebe yol açtığını da belirtiyor. Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıklar önümüzdeki hafta normallerin 3 °C üzerinde olacak.

Doğalgaz yeni yıla indirimle başladı

 

Dönmez, Türkiye'nin Bulgaristan'a doğal gaz satacağını açıkladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER