Bakan Kurum: Konutta sıra orta gelir grubunda

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti grup toplantısı ardından basın mensuplarına, sosyal konut projesinin devamına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, “Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere.

Bakan Kurum: Konutta sıra orta gelir grubunda

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti grup toplantısı ardından basın mensuplarına, sosyal konut projesinin devamına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum, “Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere. Şimdi sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz” dedi.

İnşası devam eden tüm firmaların sürecin içerisine katılacağını söyleyen Kurum, “Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğini belirten Kurum, “Düşük peşinat, uzun vade olacak. Projenin finansmanına destek vermeleri için bankalarla beraber çalışmalıyız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz” dedi.

Özel sektör de harekete geçti: 5 yıllık kontratlarla kiralık konut!

 

Bakan Kurum, '1 Milyon Konut Arsası' detaylarını açıkladı

 

25 soruda sosyal konut projesi!

 

Sosyal konutta ilk temel atıldı!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER