Bakan Kurum: 'Yanan Bölgeler İmara Açılmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da 48 mahallenin yangından doğrudan etkilendiğini açıklarken, en geç gelecek yaz aylarına kadar toplam 1037 konutu hızlı bir şekilde inşa edeceklerini bildirdi.

Bakan Kurum: 'Yanan Bölgeler İmara Açılmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da 48 mahallenin yangından doğrudan etkilendiğini açıklarken, en geç gelecek yaz aylarına kadar toplam 1037 konutu hızlı bir şekilde inşa edeceklerini bildirdi. Kurum, "Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız" dedi.

s-492f6d8cbc9951de7d71643409d9d687acdb0b
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat'ta AFAD Koordinasyon merkezinde son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Hasar tespitlerine başladıklarını söyleyen Bakan Kurum, şunları kaydetti:Hasar tespitlerine başladık. Antalyamıza toplamda 47.5 milyon lira ödenek gönderilmiş durumda. 912 ailemize toplamda 12 milyon 200 bin lira yardım yapıldı ve devam ediyor."Yapı hasarlarına ilişkin de 300 kişilik ekibimizle 33 mahallede hasar tespit çalışmaları yaptık. Giremediğimiz hemen hemen hiçbir mahallemiz yok. Şu ana kadar yangından zarar gören mahallelerimizin hepsine hemen hemen ulaşıldı.  28 mahallenin içme suyunda gelen hasar tespitleri tamamlandı. 2 mahallemiz dışında tüm mahallerimize içme suyu verilmiş durumda.Konutlarımızı kendi yerlerine yöresel mimariye uygun şekilde yapacağız. Özel çevre koruma bölgelerine, orman alanlarına, sit alanlarına yapılmayacak bu konutlar. Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız. Bölgede zarar gören ne kadar ahırımız varsa inşallah 3 ay içerisinde yine mevcut yerlerine yapacağız."Ayrıntılar geliyor...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER