Belediye Organizasyonu ile Almanya'ya Gidenler Dönmemişti: 'Resmen İnsan Kaçakçılığı Yapılmış...'

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020’de "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi" için yurt dışına gönderdiği 45 kişiden 43’ü geri dönmedi.

Belediye Organizasyonu ile Almanya'ya Gidenler Dönmemişti: 'Resmen İnsan Kaçakçılığı Yapılmış...'

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020’de "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi" için yurt dışına gönderdiği 45 kişiden 43’ü geri dönmedi. Bugün Habertürk köşe yazarı Sevilay Yılman organizasyonun insan kaçakçılığı olduğunu duyurdu. 

s-48b9197b724d32829932da4a50b1a8d25e7f4b
Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, ”Çevreye duyarlı bireyler yetiştirme projesi kapsamında Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nden Almanya’nın Hannover Şehri’ne giden 45 kişiden sadece 2’si ülkeye geri döndü” haberine ilişkin olarak, “Eksik var ama fazlası yok ve şaka gibi ama bu organizasyonun tek amacı da insan kaçakçılığı” dedi.

Yılman'ın yazısının bir bölümü şöyle

AKP'li Belediyenin Projesi ile Almanya'ya Giden 45 Kişiden 43’ü Geri Dönmemiş... Şimdiye kadar okuduğumuz, duyduğunuz, TV'lerde dinlediğiniz; ”Çevreye duyarlı bireyler yetiştirme projesi kapsamında Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nden Almanya’nın Hannover Şehri’ne giden 45 kişiden sadece 2’si ülkeye geri döndü!” haberlerinin tamamı yüzde yüz doğru.Eksik var ama fazlası yok ve şaka gibi ama bu organizasyonun tek amacı da insan kaçakçılığı!Şaşkınlık içerisinde; ”Nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim...Şöyle efendim;Patlaması yeni ama bu skandal olay aslında 14 ay önce yaşanıyor.Yeşilyurt Belediyesi, tüm masrafları Almanya’nın Saksonya Eyaleti Hannover şehrinde faaliyet gösteren Mega Kilit GMBH şirketi tarafından karşılanacak; “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” adlı proje kapsamında toplamda 45 kişinin yurtdışına gönderilmesi için 03/09/2020 meclis oturumunda karar alıyor.Ve yerel yönetimler yasası gereği böyle bir projenin bir yanında bir Sivil Toplum Kuruluşu olması zorunluluğu ile de projeye; “Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği” dahil ediliyor.(Hemen burada bir ayrıntı vereceğim izninizle... Kamuoyunda bugüne kadar bilinen sayı 45 idi.Ama dün kaynaklarımla yaptığım görüşmelerden öğrendim ki asıl sayı 53!)Önce tüm davetlilerin derneğe kaydı yapılıyor.Sonra da hizmet pasaportu yani gri pasaport verilen bu kişiler 15-27 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programına katılmak üzere Almanya’ya gidiyor.Ancak bu kişilerden sadece 5’i ülkeye geri dönüyor.Bunlardan ikisi Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları.Şahin Özer ve Bekir Karakuş…Diğer ikisi ise eski Fen İşleri Müdürü Hasan Dağdeviren ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Nusret Aslan…Beşincisi ise Bingöl Servi beldesinde 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan AK Partili Ali Ayrancı...Geri kalan 48 kişi ise ülkeye dönmüyor.Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz. Gelecek Yıllarda Onları Daha Çok Duyacağız: Sürdürülebilirlik Üzerine Bilmeniz Gereken Kavramlar - 'Sıra Var' Diyen Doktoru Gözaltına Aldırdığı İddia Edilmişti: Savcı M.B. Hakkında HSK'ya İnceleme İzni - 2 Yaşındaki Bebek Darp Nedeniyle Hastaneye Kaldırıldı: Cinsel İstismar Bulgusuna Rastlandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER