Biden, mevkidaşı Duda ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ve Polonyalı mevkidaşı Cumhurbaşkanı Andrzej Duda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  G20 Liderler Zirvesi için Endonezya'da bulunan Biden, yaşanan can kayıplarından dolayı Polonya'ya taziyedileklerinde bulundu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ".

Biden, mevkidaşı Duda ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ve Polonyalı mevkidaşı Cumhurbaşkanı Andrzej Duda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 


G20 Liderler Zirvesi için Endonezya'da bulunan Biden, yaşanan can kayıplarından dolayı Polonya'ya taziyedileklerinde bulundu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Duda, Ukrayna sınırında yaşanan patlama ile ilgili devam eden soruşturmayı anlattı." ifadesi yer aldı.

Joe Biden'ın, Polonya'ya her türlü destek için hazır olduğunu söylediği aktarılan açıklamada, "Biden, ABD'nin NATO'ya kati bağlılığını bir kez daha vurguladı. İki lider, soruşturma sürerken uygun adımların belirlenmesi konusunda yakın temas halinde olma konusunda mutabık kaldı." denildi.

Polonya'ya Rus füzesi düştü

15 Kasım itibarıyla Polonya'nın doğusunda ve Ukrayna sınırına yakın olan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düşmüş ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu. 

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplantı kararı alarak "askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına" hükmetmişti.

NATO ülkeleri, olaydan endişe duyduklarını açıklayarak, olayın tüm boyutlarının incelenmesi yönünde kararlar alınması gerektiğini ifade etti. 

NATO'dan Polonya için acil toplantı kararı

 

ABD: Polonya'ya düşen füzeler kaygı verici

 

Pentagon'dan Polonya'ya atılan füzeye ilişkin açıklama

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER