Biden, Netanyahu'yu tebrik etti

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Binyamin Netanyahu'nun bugün telefon görüşmesi yaptıklarını belirtti. Seçim zaferinden dolayı Biden'ın tebrik etmek için Netanyahu'yu aradığını belirten Pierre, Biden'ın ayrıca İsrail'i ".

Biden, Netanyahu'yu tebrik etti

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Binyamin Netanyahu'nun bugün telefon görüşmesi yaptıklarını belirtti.

Seçim zaferinden dolayı Biden'ın tebrik etmek için Netanyahu'yu aradığını belirten Pierre, Biden'ın ayrıca İsrail'i "özgür ve adil seçim" düzenlemesinden ötürü tebrik ettiğini aktardı.

Pierre yaptığı açıklamalarda ayrıca, Biden'ın iki ülke arasındaki güçlü ortaklığa vurgu yaptığını aktararak, "Biden, İsrail'in güvenliğine sarsılmaz desteğini yineledi." ifadesini kullandı.

Yeni kurulacak hükümet ile çalışmayı dört gözle beklediklerini aktaran Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'deki hükümet kurma sürecini yakından takip ettiğini belirtti

"İsrail ve ABD ittifakı herzamankinden daha güçlü"

Netanyahu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Biden'ın kendisini arayarak tebrik ettiğini belirterek, "Biden, İsrail ve ABD ittifakının her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi." ifadesine yer verdi.

Biden'a İsrail'e olan dostça tavrından dolayı teşekkür ettiğini aktaran Netanyahu, "Daha çok barış anlaşmasının yapılmasının ve İran tehdidiyle başa çıkmanın gücümüz dahilinde olduğunu kendisine söyledim." ifadesini kullandı.

İsrailliler 3.5 yılda 5. kez sandığa gidiyor

 

İsrail'de erken genel seçimler için halk sandıkta

 

Filistin: İsrail, seçim kampanyalarını Filistinli kanıyla finanse ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER