Bingöl Karlıova'da 5.8 Büyüklüğünde Yer Sarsıntısı: Yaralılar Var, Can Kaybı Bildirilmedi

Kandilli Rasathanesi, saat 17:24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu.

Bingöl Karlıova'da 5.8 Büyüklüğünde Yer Sarsıntısı: Yaralılar Var, Can Kaybı Bildirilmedi

Kandilli Rasathanesi, saat 17:24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu. Yer Sarsıntısı ilk kez Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Elazığ edinmek üzere çevre illerde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Aristokrat, "Valimizden aldığımız birincil bilgiye takriben Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi harap, 1 Emniyet Korucumuz göçük aşağıda kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir." dedi. 

Bingöl Valisi, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde depresyon var. 4 yurttaş göçük altından kurtarıldı." dedi. 

Yetkililer şu esas değin can kaybı bildirmedi.

s-ca26db9b86dfa6b44acf5366155ef60e2ca368

Deprem çevre illerden de hissedildi. Gazeteci Sertaç Kayar, sarsıntının Diyarbakır'dan hissedildiğini söyledi.

Saat 17:34'te 4.6 büyüklüğünde bir artçı deprem daha oldu.

Ajansların bölgeden geçtiği ilk görüntüler

Ajansların bölgeden geçtiği ilk görüntüler Ajansların bölgeden geçtiği ilk görüntüler 5ee639698a7e568669de8557.jpg
Bingöl Karlıova'da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Yaralılar Var, Can Kaybı BildirilmediBingöl Karlıova'da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Yaralılar Var, Can Kaybı Bildirilmedi

Karlıova'da hasar gören bir ev

Karlıova'da hasar gören bir ev Karlıova'da hasar gören bir ev

Deprem yolu ikiye böldü, bazı yerlerde toprak kaymaları meydana geldi

Deprem yolu ikiye böldü, bazı yerlerde toprak kaymaları meydana geldi Deprem yolu ikiye böldü, bazı yerlerde toprak kaymaları meydana geldi

Deprem anı güvenlik kamerasında

Deprem anı güvenlik kamerasında Deprem anı güvenlik kamerasında

Bakan Soylu: "1 korucumuz göçük altında, 2’si de hafif yaralı.”

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 vatandaş göçük altından kurtarıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık" dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 vatandaş göçük altından kurtarıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık" dedi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 vatandaş göçük altından kurtarıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık" dedi.

Sarsıntının hissedildiği Erzurum'un Çat ilçesinde de bazı yapılarda hasar oluştu. Erzurum Valisi, "Kentte şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor" dedi.

s-49fb40186389463781009d5c335f26897e3e66

Kızılay Başkanı Kınık: "Afet ekiplerimiz bölgeye intikal etti"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER