BioNTech CEO’su Şahin: 'Bu Ay Sonu Türkiye’de Aşılamaya Başlayabiliriz'

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof.

BioNTech CEO’su Şahin: 'Bu Ay Sonu Türkiye’de Aşılamaya Başlayabiliriz'

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin,  "Her şey yolunda giderse bu ay sonunda Türkiye’de aşılamaya başlayabiliriz" dedi.

s-076fcede4c1a4b62088ada8cd61aadd63182d4
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün, BioNTech aşısından 5 bin 800 dozunun Türkiye’ye ulaştığını ve bunların analizlerde kullanılacağını söylemişti. Koca ay sonuna kadar da 4.5 milyon dozun Türkiye’ye getirileceğini de eklemişti.

Detaylar için

4,5 Milyon Doz Geliyor: 500 Kişiye Yapılan BioNTech Aşısının Etki Oranı Açıklandı -

"Gelecek salgına karşı hazırlıklı olmamız lazım"

s-e77da7e50372ed369e257afd37f35d50e12926
Anadolu Ajansı'na konuşan Şahin, şunları kaydetti:"Bir yıldır bu salgın ile mücadele ediyoruz. Tıp tarihinde bu kadar çabuk bir aşı bulunmamıştı. Bu uluslararası çalışanların bilgiyi kullanmaları ile mümkün olabildi. Gelecek 6 ay içinde bu sorunu çözeceğiz. Mühim olan gelecek salgına karşı hazırlıklı olmamız lazım. Aşı üretme kapasitesini çıkarmamız lazım. Bir daha salgın çıkarsa daha hızlı hareket edebilelim diye planlarımızın olması gerekiyor."Aşı çalışmalarına başladıkları zaman amaçlarının güvenli, etkili ve mümkün olan en fazla dağıtımı yapmak olduğunu belirten Şahin, "Bunları başardık. Aşıyı bir yıldan az bir sürede geliştirdik ve aşıları dağıtmaya başladık. 2021 hedefimiz mümkün olan en fazla aşının dağıtımını yapmak. 60'dan fazla ülkeye aşı dozlarını dağıtmaya başladık." diye konuştu.

Aynı kişide iki farklı aşı uygulanabilir

s-7d18844c3ef78e2733ee7a2af1da269f9fda90
Koronavirüse karşı iki farklı aşının aynı kişi üzerinde uygulanmasının mümkün olduğunu anlatan Şahin, "Bu mümkün olabilir fakat test edilmesi gerekir. İngiltere'de bu konuda klinik deney başlatıldı." diye konuştu.Türkiye'ye gönderilecek 4,5 milyon doz aşıya ilişkin de konuşan Şahin, "Bu konuda mevzuat, teknik ve kalite kontrol işleri yapmak zorundaydık bunlar geçen hafta tamamlandı. Her şey yolunda giderse bu ay sonunda Türkiye'de aşılamaya başlayabiliriz. 2021'in ikinci yarısında daha fazla aşı gönderilmesi konusunda çalışıyoruz." ifadesini kullandı.AA ve Diken

Bu haberler de ilginizi çekebilir

BioNTech Kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Liyakat Nişanı: 'Geliştirdiğiniz Aşı İnsanlığa Hizmettir' - Koronavirüs Kısıtlamalarını İhlal Eden Norveç Başbakanı Hakkında Soruşturma - En Mutlu Ülkeler Sıralaması: Geçen Sene 93. Olan Türkiye Bu Yıl 104. Sırada
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER