Birleşmiş Milletler, Türkiye'ye teşekkür etti

Birleşmiş Milletler (BM), yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, BM Barış Gücü'ne asker ve polis desteğiyle katkı sağlayan ülkeler arasında 60'ıncı sırada yer aldığını ifade etti. BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, "Tü.

Birleşmiş Milletler, Türkiye'ye teşekkür etti

Birleşmiş Milletler (BM), yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, BM Barış Gücü'ne asker ve polis desteğiyle katkı sağlayan ülkeler arasında 60'ıncı sırada yer aldığını ifade etti.

BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, "Türk ordusu ve polisi nerede hizmet verirlerse versinler gözle görülür bir fark yaratıyor. Sahada, yüksek düzeyde bir profesyonellik ve özveri sergiliyorlar, onlara süregelen katkıları için derinden minnettarız. BM bayrağı altında görev yaparken yıllar içinde hayatını kaybeden 6 Türk barış gücü personelinin fedakarlığını asla unutmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Lacroix, Türkiye’nin BM'nin Lübnan’daki Geçici Gücü UNIFIL'in Deniz Görev Gücü'ne denizci personel ve gemi sağlamasını da özellikle takdir ettiklerini söyledi.

Türkiye, Barış Gücü misyonlarına en büyük katkıyı 110 personel ile UNIFIL'e sağlıyor. UNIFIL'in Deniz Görev Gücü'nde yer alan Türk BM Barış Gücü personeli Lübnan Donanması’na karasularını izleme ve kıyı şeridini korumada destek sağlıyor.

Türkiye ayrıca, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in barışı korumak ve güçlendirmeyi hedefleyen Barışı Koruma Eylemi (A4P) girişimine de arka çıkıyor. 

İsviçre: Rus casuslara karşı koymaya hazırız

 

Kovid-19 kaynaklı ölümlerde yüzde 90 düşüş

 

Stoltenberg: Bildiğimiz şey, Rusya'nın geri itildiği

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER