BM'de İsmimizin Türkiye Yapılmasından Sonra Hindinin İngilizce İsminin Türkiye Olması İçin Kampanya Başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde ülkemiz tarafından yapılan bir başvuru ile Türkiye'nin yabancı dildeki adı Turkey'in Türkiye olması talep edilmişti. Birleşmiş Milletler'e yapılan başvurunun ardından açıklama yapan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 1 Haziran'dan itibaren ülke.

BM'de İsmimizin Türkiye Yapılmasından Sonra Hindinin İngilizce İsminin Türkiye Olması İçin Kampanya Başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde ülkemiz tarafından yapılan bir başvuru ile Türkiye'nin yabancı dildeki adı Turkey'in Türkiye olması talep edilmişti.

Birleşmiş Milletler'e yapılan başvurunun ardından açıklama yapan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 1 Haziran'dan itibaren ülkemizin Turkey yerine Türkiye olarak isimlendirilmesini kabul ettiklerini duyurdu.

Türkiye ibaresinin Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade edeceğinin düşünülmesi üzerine yapılan bu başvurunun ardından artık yabancı dillerde de Türkiye olarak anılacak olan ülkemiz, ihraç ürünlerinde de değişime gidiyor.

Made in Turkey ibaresinin tarihe karışmasına neden olan karar ile artık tüm ihraç ürünlerinde Made in Türkiye ibaresi yer alacak.

Türkiye için bu isim değiştirme meselesi genel olarak ülkenin kültür ve değerlerinin en iyi şekilde temsil edilmesi için gündeme gelse de yabancı kaynaklara göre Turkey'in İngilizcede 'hindi' anlamına gelmesinin bu kararda etkisi var.

Hatta öyle ki yüzlerce insan Türkiye'nin isminin değiştirilmesinin ardından 'hindi'nin (turkey) isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı!

Şu an 875 kişi tarafından imzalanan kampanyanın açıklamasına göre 'son olayları ışığında' böyle bir harekete geçtikleri belirtiliyor.

Bu imza kampanyası sonucunda hindinin turkey olan ismi Türkiye olarak değişir mi bilmiyoruz, fakat daha şimdiden epey imza topladığı kesin...

Siz bu imza kampanyası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Tüm Dünyada İngilizcedeki 'Turkey' Olarak Tanınan Ülkemiz Artık Adını Her Yerde 'Türkiye' Olarak Değiştiriyor

16 Madde İle Amerikalılar'ın Hindiye "Turkey-Türkiye" Demesinin Sebebi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER