BM temsilcisi: Suriye'de bütüncül ateşkes için ısrarcı olacağız

Suriye'nin ekonomik durumu için "son derece zor, çünkü 15 milyona yakın kişi, insani yardıma muhtaç" değerlendirmesinde bulunan Geir Pedersen, "Mart 2020'den bu yana bir ateşkes var, değiştirilmemiş ön saflarımız var ama yine de çok fazla sivil öldürülüyor, bu yüzden bu hala b.

BM temsilcisi: Suriye'de bütüncül ateşkes için ısrarcı olacağız


Suriye'nin ekonomik durumu için "son derece zor, çünkü 15 milyona yakın kişi, insani yardıma muhtaç" değerlendirmesinde bulunan Geir Pedersen, "Mart 2020'den bu yana bir ateşkes var, değiştirilmemiş ön saflarımız var ama yine de çok fazla sivil öldürülüyor, bu yüzden bu hala bir zorluk. Ülke çapında bir ateşkes olasılığı olup olmadığını görmek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Pedersen: 2254 sayılı karar işe yaramıyor

Pedersen, siyasi sürecin Suriye halkına barış sağlamadığını söyleyerek, BM'nin Esed rejiminin kontrolündeki ve dışındaki bölgelerde bulunan mülteciler ve yerinden edilmiş herkesin insani ihtiyaçları üzerinde çalışmayıs sürdüreceğini bildirdi..

BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının "işe yaramadığını" belirten Pedersen, "İyi haber şu ki, tüm taraflar hala bu karara bağlı olduklarını söylüyorlar" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'den Adana'ya uzanan kaçakçılık şubesi çökertildi!

Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

Suriye’de ABD üssüne roket saldırısı

BM, Suriye'de sivillere yönelik ölümcül şiddeti kınadı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER