Büyük şirketlerden sanal enerji ortaklığı

Aralarında GM, Ford, Google'ın da bulunduğu şirketler ve güneş enerjisi üreticileri, arz yetersiz olduğunda elektrik şebekelerindeki yükleri hafifleten sistemler olan sanal enerji santrallerinin (VPP'ler) kullanımının yaygınlaştırılması için standartlar oluşturmak üzere birlikte.

Büyük şirketlerden sanal enerji ortaklığı

Aralarında GM, Ford, Google'ın da bulunduğu şirketler ve güneş enerjisi üreticileri, arz yetersiz olduğunda elektrik şebekelerindeki yükleri hafifleten sistemler olan sanal enerji santrallerinin (VPP'ler) kullanımının yaygınlaştırılması için standartlar oluşturmak üzere birlikte çalışacaklarını bildirdi.

Şirketler, enerji geçişi kâr amacı gütmeyen RMI'nin, aynı zamanda sistemlerin kullanımını teşvik etme politikasını şekillendirmeyi amaçlayan Sanal Enerji Santrali Ortaklığı (VP3) girişimine ev sahipliği yapacağını belirtti.

Sanal enerji santralleri, elektrikli araçlar veya akıllı termostatlar tarafından kontrol edilen elektrikli ısıtıcılar gibi merkezi olmayan binlerce enerji kaynağını bir araya topluyor.

Müşterilerden izin alarak, elektrik kesintilerine yanıt vermek için, elektrikli araçlardakiler gibi binlerce hanenin bataryalarını şarj modundan deşarj moduna geçirmek veya su ısıtıcıları gibi elektrik kullanan cihazları geri çekilmeye yönlendirmek gibi tekniklerle gelişmiş yazılımlar kullanıyor.

Sanal enerji santrali

Sanal enerji santrali, merkezi bir sistemden ziyade çok farklı üretim tekniğini ve kaynağını kullanarak enerji üretmeye yarayan kontrol sistemidir. Dağıtık enerjinin bizi beklediği gelecekte, VPP önemli bir çözüm sunacaktır.

Avrupa'da nükleer enerji atılımı

 

AB’den Almanya’ya 28 milyar euroluk yenilenebilir enerji desteği

 

Avrupa'da güneş enerjisi yatırımları hızlandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER