Çağlayan Adliyesi'ndeki Cinsiyetçi Afişler, Tepkilerin Gerisinde Toplatıldı

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda insanları uyarmak için hazırlanan afişlerde, erkeklerin bacaklarını açmış, kadının ise bacaklarını toplamış bir şekilde gösterilmesi tepki çekmişti.Gelen tepkilerin ardından o afişler bugün toplatıl.

Çağlayan Adliyesi'ndeki Cinsiyetçi Afişler, Tepkilerin Gerisinde Toplatıldı

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda insanları uyarmak için hazırlanan afişlerde, erkeklerin bacaklarını açmış, kadının ise bacaklarını toplamış bir şekilde gösterilmesi tepki çekmişti.

Gelen tepkilerin ardından o afişler bugün toplatıldı...

Sosyal uzaklık afişinde bayan ve erkek karakterlerin çizimi sosyal medyada tepki çekti

s-bc37f26c7b203e1162fc737c391d12e105b8de
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, koronavirüs tedbirleri zarfında maske, sosyal uzaklık ve hijyen kurallarını hatırlatıcı afişler hazırlandı. Ancak adliyede sosyal mesafeyi koruma konulu bir afişte, erkek ve kadının çizimleri dikkat çekti ve sosyal medyada kısa sürede birçok kişinin tepkisini topladı.Güvenli mesafeyi koruyunuz başlıklı afişte erkeklerin bacaklarını açtığı, kadının ise çekingen bir şekilde bacaklarını kapattığı görülüyor.

Tepkiler üstüne afişler kaldırıldı

s-24f8bc25220e933ef7611e0205747029bfe3c2
Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine kadar, adliyedeki afişler kaldırıldı. İki sene önce, kadınların, toplu taşımada erkeklerin oturuşuna tepki olarak başlattığı "bacaklarını topla, yerimi işgal etme" hareketini anımsatan afişle ilgili olarak, Feminist Avukatlar grubundan Meriç Eyüboğlu, “Adliyedeki her türlü düzenleme başsavcılık onayından sonra hayata geçirilebiliyor. Bu skandal afişte yalnızca çizen ve hazırlayanların yok, yönetimle ilgili sorumluluğa sahip olan başsavcılığın da hatası var." dedi.

Poster bu şekilde değiştirildi...

s-d2a764f65ee49a5cb6f4a0947ada68c8bb09e1
Değiştirilen yeni afişte erkek ya da bayan şahsiyet yer almadı.İstanbul Barosu delegesi Facia Tebessüm Eden Büberci konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Erkekler kadınları kafalarında nasıl dikkate almak istiyorsa bütün da böylece bir afiş çizmişler. Sağdaki kadının cisim dili içe kapanık erkeklerin ise bacakları aşırı çözülmüş. Kadına zor davalarıyla hiç karşılaşmamış insanlar, ola ki bu afişe tepkimizi garipseyebilir. Ama belirli olsunlar meydana çıkan kararlarla bu afişi yapanlar aynı zihniyete sahip. Kısacası hak sisteminin kadına karşın bakış açısı bu afişe yansımış. Kadınların tepkileri doğruca afişler toplandı.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER