Suudi Arabistan bu yıl hac ziyaretini 'sembolik' seviyede tutacak

Suudi Arabistan'da yeni alıcı koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısının 105 bini aşması ve dünya genelinde salgının devam etmesi nedeniyle bu sene hac ziyaretinde bulunacak kişi sayısının 'sembolik' seviyede tutulacağı belirtildi. Reuters haber ajansının konuyla ilgili ula.

Suudi Arabistan bu yıl hac ziyaretini 'sembolik' seviyede tutacak

Suudi Arabistan'da yeni alıcı koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısının 105 bini aşması ve dünya genelinde salgının devam etmesi nedeniyle bu sene hac ziyaretinde bulunacak kişi sayısının 'sembolik' seviyede tutulacağı belirtildi.

Reuters haber ajansının konuyla ilgili ulaştığı iki yetkili, Kovid-19 sebebiyle ek sağlık durumu kontrollerinin yürürlüğe sokulacağını, baştan hac görevini gerçekleştirmek isteyenlerin ülkeye kabul edilmeyeceğini aktardı. Yetkililer hem temmuz ayında yapılacak hac için ziyaretçi sayısının "sembolik" seviyede tutulacağını da belirtti.

HAC PLANLARININ ERTELENMESİ İSTENMİŞTİ

Euronews'in aktardığına kadar, Suudi Arabistan Müslümanlardan mart ayında, hac ve umre planlarını bir sonraki duyuruya dek askıya almalarını istemişti.

Yetkililer keza haccın bu sene iptalinin de Riyad yönetiminin gündeminde olduğunu belirtiyor. Petrol fiyatlarındaki düşük seyir ve Covid-19 nedeniyle hesaplı daralma yaşayacak ülke her yıl hac turizminden sıradan 12 milyar dolar gelir elde ediyor.

Suudi Arabistan bu sene hac ziyaretini 'sembolik' seviyede tutacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER