Ceren Özdemir'in Katil Zanlısı: 'Pişman Değilim, Öldürünce Mutlu Oluyorum'

Ordu'da balerin Ceren Özdemir'i vahşice öldüren katil zanlısı Özgür Arduç hakkında hazırlanan iddianameler tamamlandı.

Ceren Özdemir'in Katil Zanlısı: 'Pişman Değilim, Öldürünce Mutlu Oluyorum'

Ordu'da balerin Ceren Özdemir'i vahşice öldüren katil zanlısı Özgür Arduç hakkında hazırlanan iddianameler tamamlandı. Arduç'un savcılıkta verdiği ifadeler de ortaya çıktı. Pişman olmadığını söyleyen Arduç, "Elimde olmadan öldürüyorum ve mutlu oluyorum" dedi.

s-9c1de81f5de2b9139a70459a7d0008a7e4b590
Polise verdiği ifadelere ek olarak savcılıkta da ifadesi alınan Arduçun, "Emniyet’te verdiğim ifadeler doğrudur. Ben Ceren Özdemir'in ölüp ölmediğini merak ediyorum. Hastanede yattığı söyleniyor, böyle bir durumda nasıl ölebilir? Ölmüş ise bıçak görevini yapmıştır. Ben Ceren Özdemir'i olay gecesi rastlantı sonucu gördüm. Kendisine baktığımda belki güzel olmasından ve benim ona sahip olabilecek maddi durumum, sosyal konumum olmamasından kaynaklı, belki güzel giyinmesinden, benden daha güzel şartlarda yaşamasından kaynaklı, belki de göz göze geldiğimizde bana bakışından huylanarak kendisini öldürmeye karar verdim. Kendisini takip ettiğim sırada, çantasını da öldürdükten sonra alabileceğimi düşündüm" dedi.

"Yakalanmasaydım diğer kadını da öldürecektim"

s-4e0985f7b8a74d041716da3f09867c3f972e28
Arduç, Ceren Özdemir’i öldürmeden önce başka bir kadını takip edip öldüremediğini, cinayetin ardından aynı kadını öldürmeyi planlarken yakalandığını anlattı. Arduç, "Yakalanmasaydım onu da öldürecektim. Ceren Özdemir’in ölmesi nedeniyle pişman değilim, üzülemiyorum, elimde olmadan öldürüyorum ve mutlu oluyorum. Ben İstanbul’dayken sevdiğim kedilerin başını taşla eziyordum, hatta bir tanesinin kalbini çıkarmıştım" ifadelerini kullandı.

Önce silah ve eter aramış

s-5eda94c889ecf6f2c42b7cbe00572130156866
Katil zanlısının, firarın birinci gününde cezaevinde yatan bir arkadaşının eşinden silah almak için Ulubey ilçesine gittiği, ancak kadının tepki göstermesi üzerine şehir merkezine geldiği, Ceren’i öldürdüğü 3 Aralık günü ise saat 16.00 sıralarında bir veteriner kliniğine gidip, ’hayvanlarını bayıltacağı’ yalanıyla eter almaya çalıştığı da ortaya çıktı.

DNA incelemesi şişe kapağından yapıldı

s-ae52d76d5c7570edea715b9ca271118f4a5a69
Cinayetin ardından çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polisin, katil zanlısı Özgür Arduç’un henüz kimlik bilgileri belirlenmeden, bir şişe kapağını yere attığını belirlediği, güvenlik kamera görüntülerinden kapağı bularak DNA profil testi yaptığı da ortaya çıktı.

Savcılık firar bildirimi yapmış

s-8e1c049edade8fb2d1de156c64b750be82aef6
Katil zanlısı Özgür Arduç’un, Ordu Açık Cezaevi’nden 1 Aralık’ta gece 00.15’te yapılan sayımda kaldığı odada bulunmadığının anlaşılması üzerine aynı gün gerekli firar bildirimlerinin yapıldığı, savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldığı da iddianamede yer aldı.

3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ceza İndirimi Uygulanmasın Talebi: Ceren'in Katili Hakkında 2 Ayrı İddianame Hazırlandı - Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı. İddianameler Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Arduç hakkında “canavarca hisle kasten öldürme” ve “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs (iki kez)” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER