CHP'li Başarır: 'Kamunun İcra Dosyaları da Bakan Elvan’ın Oğluna Gitmiş'

CHP'li Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın oğlu avukat Ahmet Nuri Elvan’a Ankara-Niğde otoyolunun yanı sıra birçok kurumun da icra dosyalarının gönderildiğini söyledi. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,

CHP'li Başarır: 'Kamunun İcra Dosyaları da Bakan Elvan’ın Oğluna Gitmiş'

CHP'li Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın oğlu avukat Ahmet Nuri Elvan’a Ankara-Niğde otoyolunun yanı sıra birçok kurumun da icra dosyalarının gönderildiğini söyledi.

s-a5fa36060d55b07ed0239798f24d07bbf3f784
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Devleti kamyon arkası yazısına çevirdiler. Sayın bakanın oğlu arabasının arkasına ‘babam sağ olsun' mu yazdıracak” diye konuştu.

İhalelere ilişkin icra dosyaları verilmiş

s-62f55dfac6fde45b0c6b701e98196eb4bb1aba
Başarır, “Sadece Ankara-Niğde otoyolundaki ihlallere ilişkin icra dosyalarının verilmediği aynı zamanda Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve TTNET A.Ş.'nin icra dosyalarına da bakanın oğlunun baktığı anlaşılmıştır" dedi.

Soru önergesi verildi

s-9a0ea701585a08467bb4a7560d5872d08aedc4
Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi de veren CHP'li Başarır, “Bu şirketlere, icra dosyalarını oğlunuza ait hukuk bürosuna vermeleri konusunda tarafınızdan ilgili şirketlere sözlü ya da yazılı bir telkininiz olmuş mudur? Ya da icra dosyalarının oğlunuza ait hukuk bürosuna
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER