Çin, 2025'e kadar kömür üretimini artıracak

Kabine Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Ren Jingdong, hükümetin 2025'te yıllık kömür üretiminin 4,6 milyar tona çıkmasını amaçladığını duyurdu.

Çin, 2025'e kadar kömür üretimini artıracak


Kabine Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Ren Jingdong, hükümetin 2025'te yıllık kömür üretiminin 4,6 milyar tona çıkmasını amaçladığını duyurdu. Bunun, geçen yılki 4,1 milyar tona göre yüzde 12'lik bir artış olacağı söylendi. Çin’in, kömürün dengeleyici rolüne sahip çıkacağını ifade eden Ren, ülkenin "petrol, gaz arama ve geliştirmeyi güçlü bir şekilde ilerleteceğini" belirtti.

'Kapsamlı bir temiz enerji tedarik sistemi kurulacak'

Ren, yetkililerin, hükümetin son 5 yıllık kalkınma planındaki "elektriğin 2025'e kadar yüzde 20'sini ve 2030'a kadar yüzde 25'ini fosil olmayan yakıt kaynaklardan sağlamak için" belirlediği hedeflere ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Buna rüzgar, güneş, hidroelektrik, nükleer ve jeotermal enerjisinin de dahil olduğunu söyleyen Ren, Çin'in "kapsamlı bir temiz enerji tedarik sistemi kuracağını" dile getirdi.

Büyük ölçekli rüzgar ve güneş üsleri yapılacak

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Müdür Yardımcısı Zhao Chenxin de planlarının, Çin'in kuzeyindeki Gobi Çölü'nde 450 milyon kilovatlık "büyük ölçekli rüzgar ve güneş üsleri" inşa etmeyi içerdiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Rüzgar ve güneş enerjisi alanında büyük bir yatırımcı olan Çin'de, ekonomik büyümenin geçen yıl düşmesi ve elektrik kesintileri sonrası Komünist Parti liderleri, daha fazla kömürle çalışan enerji için çağrısı yapmıştı.

Borrell: AB, Çin'e daha çok bir rakip gibi davranmalı

 

Çin'de ilk kez ev alacaklara faiz indirimi

 

Enerji piyasaları Çin'den gelecek verilere odaklandı

 

Çin büyüme rakamlarını açıklamayı erteledi

 

Sheng: Çin MB'nin yuan beklentilerine yönlendirecek araçları var

 

Çin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER