Çin'den aşı haberi geldi: Sonbaharda kullanıma hazır olacak

Dünyayı etkisi altına alan yeni herif koronavirüs salgınında aşı çalışmaları devam ediyor.

Çin'den aşı haberi geldi: Sonbaharda kullanıma hazır olacak

Dünyayı etkisi altına alan yeni herif koronavirüs salgınında aşı çalışmaları devam ediyor. Çin'in önde gelen tıbbi danışmanlarından Dr. Zhong Nanshan, birincil koronavirüs (Kovid-19) aşılarının sonbaharda kullanıma hazırlanmış olabileceğini açıkladı. Dr. Nanshan, sürü bağışıklığı ile ilgili olarak da çok pozitif cana mülk olacağını ve 30-40 milyon insanın ölmesine niçin olabileceğini açıklama etti.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

İngiliz hükümeti göre koronavirüs ile savaşmanın bir yolu olarak ortaya atılan sürü bağışıklığı ile ilgili, çok fazla cana mal olacağını ve 30 ila 40 milyon insanın ölmesine niçin olabileceğini söyleyen Dr. Nanshan, "Bir ülkenin nüfusunun yüzde 60 ila 70'inin sürü bağışıklığı nedeniyle enfekte olması gerekir. Eğer öyleyse, bunların yüzde yedisi hastalıktan ölecekti. Bu şok edici. Fazla fiyatı yüksek " dedi.

Çin'den aşı haberi geldi: Sonbaharda kullanıma hazır olabilecek

ÇİN'DEN 5 FARKLI AŞI ÇALIŞMASI

Çinli bilim insanları kadar geliştirilen bir takım aşıların sonbaharda 'acil kullanım' için hazırlanmış olabileceğini söyleyen 83 yaşındaki Dr. Nanshan, "Bazıları belki bu sene sonuna kadar acele durum için kullanılabilir. Acele bir durumda gereksinim duyulursa bu sene sonbahar veya kış aylarında olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Merkezi hükümet kadar Pazar günü yayınlanan bir rapora kadar, Çin en düşük beş ayrı koronavirüs aşısını test ediyor.

SARS'I BULAN İSİM

Çin'de 2002'de ortaya çıkan SARS virüsünü tespit eden ve önüne geçilmesinde kilit rol üstlenen Nanshan, 2005-2009 yılları arasında Çin Ulusal Sağlık Durumu Komisyonu Başkanı olarak devir yapmıştı.

Çin'den aşı haberi geldi: Sonbaharda kullanıma hazır olacak

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER