Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Giderek Yoğunlaşan Bir Afgan Göçmen Dalgasıyla Karşı Karşıyayız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Giderek Yoğunlaşan Bir Afgan Göçmen Dalgasıyla Karşı Karşıyayız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

s-5528c9aa211083c260be8e5eda07943f8be827
İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Denize İniş töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız"

"Göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" "Göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" 61190c58da04442227c0b10e.jpg
"Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan'a hayati görevler düşüyor."Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan'dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız.Bölgenin ve Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz."

Erdoğan 4 gün önce ise tam tersi "Abartıldığı kadar göç yok" demişti.

s-36b210dc17b040a4e8cf0748f52e8014cb662a
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sınırlarda Ördüğümüz Duvarlarla Giriş-Çıkışları Tamamen Engellemiş Olacağız' - Başkent Kabil'i Kuşatan Taliban, Afganistan'da Yönetimi Ele Alıyor!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER