Dallas Fed Başkanı: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin "olasılıkla" mayıs ayının başlarında dibi gördüğünü ve sene sonunda işsizliğin yüzde 8 veya biraz daha üzerinde olabileceğini söyledi. bununla birlikte ABD ekonomisi için "aşağı ve yukarı yönü olan riskler" bulunduğunu da.

Dallas Fed Başkanı: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin "olasılıkla" mayıs ayının başlarında dibi gördüğünü ve sene sonunda işsizliğin yüzde 8 veya biraz daha üzerinde olabileceğini söyledi.

bununla birlikte ABD ekonomisi için "aşağı ve yukarı yönü olan riskler" bulunduğunu da açıklayan Kaplan, pek fazla şeyin koronavirüsün yayılmasını engellenmesine ve test yapılmasına ast olduğunun da altını çizdi. Kaplan, ülke genelinde Covid-19 vaka sayılarının bitmiş artışa geçmesinin afiyet sistemini boğması tehdidi bulunmadığını savundu.

"FED DAHA FAZLASINI YAPABİLİR"

Kaplan, faiz oranlarını sıfıra yakın seviyeye indiren, parasal şartları gevşek yakalamak için bono alımı yapan ve ekonominin büyük kısmını desteklemek için kredi programları başlatan Fed'in daha fazlasını yerine getirmek için cephanesi olduğunu da vurguladı.

EKONOMİNİN YÜZDE 4,5 DARALMASI BEKLENİYOR

"Ek varlık alımları gerçekleştirmek için kabiliyetimiz var. Daha çok barutumuz var" diye konuşan Kaplan, ABD ekonomisinin bu sene yüzde 4,5 daralmasını ve 2020 sonunda işsizliğin yüzde 8 civarında olmasını beklediğini de ifade etti.

Dallas Fed Başkanı: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER