Demek Camını Kendin Siliyorsun... Danimarka Başbakanı Instagram'da Paylaştığı Fotoğrafla Gündemde

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kişisel Facebook ve Instagram hesabından evde temizlik yaparken çekilmiş görüntüsünü paylaşması, büyük 'ilgi' gördü. Milliyet'ten İrfan Kurtulmuş'un haberine göre, Başbakan Frederiksen, kendisini elinde bezle cam silerken gösteren fotoğr.

Demek Camını Kendin Siliyorsun... Danimarka Başbakanı Instagram'da Paylaştığı Fotoğrafla Gündemde

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kişisel Facebook ve Instagram hesabından evde temizlik yaparken çekilmiş görüntüsünü paylaşması, büyük 'ilgi' gördü.

s-93a664af6deed514e973d93bf1ad76cd58d4aa
Milliyet'ten İrfan Kurtulmuş'un haberine göre, Başbakan Frederiksen, kendisini elinde bezle cam silerken gösteren fotoğrafına “Haftasonu ve kış güneşi. Bu da son zamanlarda vakitsizlikten aylarca camların silinmediğini gösterdi. İyi haftasonları...” ifadelerini yazdı.

Halktan biri olduğunu göstermeyi ön planda tutuyor.

s-f9fc5f84ac88770fcc005481d5ead742273546
Frederiksen mütevazılığını elden bırakmayarak, devlet işlerinin olmadığı haftasonlarını kendine ait evinde geçiriyor...

Peki, Prof. Dr. Richard Sennett siyasilerin bu davranışları için ne diyor?

s-63ee748ea1e5681ab1cd64ddcea78fbfa7835e
"Modern bir politik liderin, "Özel yaşamımı boş verin; benimli ilgili olarak bilmeniz gereken tek şey ne kadar iyi bir temsilci ve yönetici olduğum ve görevim esnasında neler yapmak istediğimdir" düşüncesinde ısrar etmesi intihar olurdu. Oysa, daha birkaç gün sanayi kesiminin ücretlerinden alınan vergileri arttırmış olsa bile, muhafazakar bir Fransız devlet başkanının işçi sınıfından bir aileyle yemek yemesi bizi heyecanlandırır ya da kahvaltısını kendisi hazırlıyor diye bir Amerikan başkanının bir öncekinden daha samimi ve güvenilir olduğuna inanırız. Bu politik "güvenilirlik" özel imgelemin kamusal imgelem üzerine dayatmasıdır ve yine geçen yüzyılda bu iki alanın davranışsal ve ideolojik olarak birbiriyle karıştırılması sonucunda gelişmiştir."
Kamusal İnsanın Çöküşü / Ayrıntı Yayınları Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek' - Irak'ta Ezidiler IŞİD'in Öldürdüğü 104 Kişiyi Toprağa Verdi - Meriç Sınırındaki Yunan Askerinin 6 Aydır Ödenmeyen Maaşı Kriz Çıkardı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER