Devlet hastanelerindeki ilaçları satan şebeke çökertildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sağlıkta nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili başlattıkları çalışmalar sonucunda, örgütlü olarak 71 suç eylemi gerçekleştirildiğini tespit etti. Ekipler, devlet hastanesi çalışanı ör.

Devlet hastanelerindeki ilaçları satan şebeke çökertildi


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sağlıkta nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili başlattıkları çalışmalar sonucunda, örgütlü olarak 71 suç eylemi gerçekleştirildiğini tespit etti.

Ekipler, devlet hastanesi çalışanı örgüt üyelerinin, SGK Başkanlığı'na fatura edilen ilaçları ve çeşitli malzemeleri kendi zilyedine geçirip kamuyu dolandırdıklarını belirledi.

Kaçırdıkları malzemeleri suç örgütüne verdiler

Ekipler, şüphelilerin ülke genelindeki devlet hastanelerinden kaçırdıkları çok sayıda malzemeyi suç örgütüne kazandırarak yabancı uyruklu kişilere sattıklarını ve bu sayede yüksek miktarda kamu zararı oluşturarak haksız kazanç elde ettiklerini ortaya çıkardı.

İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon

Çalışmaların tamamlanması sonrası İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 sağlık çalışanının aralarında bulunduğu 56 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

50 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 17'si İstanbul'da toplam 28 şüpheli sağlık kuruluşunda denetim yapan ekipler, çok sayıda yasa dışı ilaç ve tıbbi malzeme de ele geçirdi.

'Avukatız' diyerek güven kazanıp, emekliyi dolandırdılar

Çarpıcı sonuç: Dolandırıcılığın küresel bilançosu açıklandı!

Dolandırıcılık kaynaklı kayıplar 55,3 milyar dolar

Araç kiralamada 1.8 milyonluk dolandırıcılık

Sosyete dolandırıcısına sosyal medya yasağı

Ünlü çifte ''dolandırıcılık'' suçlamasından beraat talebi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER