Diyanet, Bakanlıklara Yazı Gönderdi: Şehirlerarası Otobüslere 'Namaz Molası' Geliyor...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ulaştırma, Kültür Turizm, Ticaret ve İçişleri Bakanlıklarına gönderilmek üzere bir yazı hazırladı.

Diyanet, Bakanlıklara Yazı Gönderdi: Şehirlerarası Otobüslere 'Namaz Molası' Geliyor...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ulaştırma, Kültür Turizm, Ticaret ve İçişleri Bakanlıklarına gönderilmek üzere bir yazı hazırladı. Yazıda, şehirlerarası otobüslerin seyahat sırasındaki molalarını, namaz saatlerine göre ayarlamasını istedi. Ali Erbaş, “Namazların vaktinde edasını sağlamak üzere, makul bir süre ayrılmalı” dedi.

s-1ce9ae2b8fa89486610b38c43bab5d18f1c947
Sabah'tan Fatma Damla Kayayerli'nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yazdığı yazıda, "Vatandaşlarımız tarafından şehirlerarası otobüs seyahatlerinde mollaların, namaz vakitlerinin dikkate alınarak belirlenmesi ve namazların vaktinde edasını sağlamak için makul bir süre ayrılması konusunda Başkanlığımıza yoğun talepler gelmektedir" ifadelerine yer verdi.

Molaların, namaz vakitleri dikkate alınarak verilmesi talep edildi.

s-8be6bbf9c53b1071f72ba45d2142b18669ddfc
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş resmi yazıda, "Anayasamızın 24'üncü maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9'uncu maddesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 18'inci maddesine göre herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne; dinini veya inancını, tek başına veya topluca ve kamuya açık veya özel olarak öğretme, uygulama, ibadet etme hürriyetine sahip olduğu malumlarıdır. Bu itibarla; vatandaşlarımız tarafından gelen söz konusu talepler doğrultusunda şehirlerarası otobüs seyahatlerinde molaların, namaz vakitlerinin dikkate alınarak belirlenmesi ve namazların vaktinde edasını sağlamak üzere makul bir süre ayrılması ile ilgili Bakanlığınızca yapılabilecek düzenlemelerin değerlendirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandı. Ankara'da 30'a Yakın AVM'de 'Yerinde Aşılama Uygulaması' Başlatıldı - Heykeller, Lüks Kıyafetler, Kişisel Eşyalar; Adnan Oktar’ın Malları Satışa Çıktı - İlhan Şeşen: 'Çok Zor Durumdayım, Belki İntihar Etmem Ama Sokak Çalgıcılığına Başlayabilirim'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER