Doğalgaz piyasasında köklü değişiklikler

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun (GECF) 24'üncü oturumu Mısır'ın başkenti Kahire'de bakanlar düzeyinde gerçekleştirildi.

Doğalgaz piyasasında köklü değişiklikler

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun (GECF) 24'üncü oturumu Mısır'ın başkenti Kahire'de bakanlar düzeyinde gerçekleştirildi. Forum sonrası yayımlanan yazılı açıklamada "Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle piyasadaki gelişmelerin gaz merkezlerinde ve uzun vadeli sözleşmelerin fiyatlarında dalgalanmalara yol açtığı" ifade edildi.

GECF sonrası yapılan açıklamada, gaz fiyatlandırma mekanizmasının değiştirilmesi, piyasa performansı risklerinin yönetilmesi ve siyasi amaçlarla "tavan fiyat" politikasının uygulanmasına yönelik girişimlerden duyulan derin endişeye vurgu yapıldı.

Açıklamada ayrıca, doğalgaz piyasasına müdahale girişimlerinin, yatırımcı, üretici ve tüketicilere zarar verebileceği belirtildi.

Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla'da yaptığı açıklamada, "Bugün, tüm uluslararası çabaların enerji güvenliği, sürdürülebilirlik ve enerjinin temini hedefine yoğunlaştığı bu kritik zamanda bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

Doğalgaz kaynaklarının önemine işaret eden Molla, "Doğalgaz en temiz hidrokarbon yakıttır ve enerji geleceğinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Nijerya, AB'nin doğal gaz tedarikçisi olmak istiyor

 

İsrail "Hermes" sahasında yeni doğal gaz rezervi

 

Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama tesisinin kapasitesi artırılıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER