Donald Trump İki Lideri Tebrik Etti: Azerbaycan ve Ermenistan Arasında 'İnsani Ateşkes' İlanı

Azerbaycan ile Ermenistan liderleri iki ülke arasında geçici 'insani ateşkes' ilan edilmesi için anlaştı. İki ülkenin dışişleri bakanları, 29 Ekim’de Cenevre’de bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi Bakanlık, Mi.

Donald Trump İki Lideri Tebrik Etti: Azerbaycan ve Ermenistan Arasında 'İnsani Ateşkes' İlanı

Azerbaycan ile Ermenistan liderleri iki ülke arasında geçici 'insani ateşkes' ilan edilmesi için anlaştı. İki ülkenin dışişleri bakanları, 29 Ekim’de Cenevre’de bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi

s-754d413d8471f9407cf4a8a90e8d5e2d3d8cb6
Bakanlık, Minsk Grubu'nun eş başkanlarının temsilcileriyle iki ülkenin dışişleri bakanları Zohrab Mnatsakanyan ve Ceyhun Bayramov'un Perşembe günü Cenevre'de yeniden bir araya geleceklerini duyurdu.Yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bu görüşmede, "Dağlık-Karabağ sorununa barışçıl bir çözüm bulunması için gerekli tüm adımları atmaya çalışacakları" belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki "yoğun müzakere" sonrası anlaşmaya varıldığını vurguladı.

Pompeo, Cuma günü Zohrab Mnatsakanyan ve Ceyhun Bayramov'la ayrı ayrı görüşmüş ve iki bakana "şiddete son vermeleri ve sivilleri korumaları" çağrısı yapmıştı.

ABD Başkanı Trump ise iki ülke liderini tebrik etti...

"Ateşkes yapmayı kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik ediyoruz. Birçok hayat kurtarılacak. Ekibimle gurur duyuyorum."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER