Dünya Afiyet Örgütü, tüm ülkeleri uyardı: Koronavirüs salgını fazla daha kötü bir ülkü geldi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni müşteri koronavirüs salgını (Kovid-19) sebebiyle dünya genelinde 409 bini aşkın insan hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 3 milyon 564 bini aştı.

Dünya Afiyet Örgütü, tüm ülkeleri uyardı: Koronavirüs salgını fazla daha kötü bir ülkü geldi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni müşteri koronavirüs salgını (Kovid-19) sebebiyle dünya genelinde 409 bini aşkın insan hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 3 milyon 564 bini aştı. Ölümcül salgında olgu ve vefat sayılarının düşüşe geçtiği bir takım ülkeler alınan tedbirleri kaldırma kararı alırken, Dünya Afiyet Örgütü'nden (DSÖ) konuyla ilgili kayda değer bir dikkat geldi.

Dünya Afiyet Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, "Salgın başladığından beri 6 ay geçti. Avrupa'da koşul iyileşse de dünyada salgın fazla daha kötü bir ülkü geldi" dedi

TEMKİNLİ OLMA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

DSÖ Başkanı Ghebreyesus, "Salgın başladığından beri 6 ay geçti" derken durumun kötüleştiğine dair yeni bir yorumlama yaptı. Yeni alıcı koronavirüs salgınında en korkunç rakamın dün kaydedildiğini bildiren DSÖ Başkanı, ülkelere ve insanlara ihtiyatlı olma çağrısını tekrarladı.

Ghebreyesus, "Şu lahza ülkelerin önlemlerini uyandırmak için uygun bir vakit değil" derken, bu yeni vakaların takriben yüzde 75'inin Güney Asya ve Amerika katılarındaki 10 ülkeden geldiğini belirtti. DSÖ Başkanı keza, "Avrupa'da genel durum iyileşse de küresel çapta fazla daha fena bir hal alıyor" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ DALGAYA ODAKLANMALIYIZ"

ÖTE YANDAN örgütün Acil Durumlar Bölümü'nden sorumlu Dr. Mike Ryan ise, "İkinci dalgaları durdurmak için neler yapmamız gerektiğine odaklanmalıyız. Amerika kıtasındaki ülkelerde vaka ve ölüm sayısı artışta" diye konuştu.

DSÖ'de üst düzey görevde olan ve virüs ile ilgili teknik ekibi yöneten Maria van Kerkhove ise, "Güney Amerika için daha kapsayıcı bir girişim sergilemeliyiz. Bu salgın bitmekten de fazla öte bir konumda. Belirti göstermeyen hastalardan Covid-19'un bulaşması çok nadir görülüyor" şeklinde bir yorum yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü, tüm ülkeleri uyardı: Koronavirüs salgını çok daha kötü bir hale geldi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER