Dünyanın en genç milyarderleri

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ Henüz 19 yaşında olan ve 3,5 milyar doları aşan bir servete sahip olan Clemente Del Vacchio, dünyanın en genç ama en zengin insanlarından oluşan yeni Forbes listesinde 1 numara. Listede, ikisi henüz ikinci 10 yaşını doldurmamış, birkaç milya.

Dünyanın en genç milyarderleri

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Henüz 19 yaşında olan ve 3,5 milyar doları aşan bir servete sahip olan Clemente Del Vacchio, dünyanın en genç ama en zengin insanlarından oluşan yeni Forbes listesinde 1 numara.

Listede, ikisi henüz ikinci 10 yaşını doldurmamış, birkaç milyar dolar değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına sahip 15 genç yer alıyor. Bu zenginler listesinin en yeni üyeleri ise Clemente Del Vecchio ve Kim Jung-youn. Her iki gencin de başarılı babaları sırasıyla Leonardo Del Vecchio ve Kim Jung-ju 2022'de öldüler ve başarılı şirketlerinde hisseleri onlara kaldı.

Benzer şekilde büyük bir servet miras alan 30 yaşındaki en zengin kişi, babası Dietrich Ekim 2022'de ölen Red Bull'dan Mark Mateschitz. Mateschitz ayrıca 2023 milyarderler listesine yeni giren 150 kişinin en zengini.

Bu özel Forbes listesindeki 15 kişiden 11'i servetlerini miras yoluyla elde etmiş, sadece dördü kendisi kazanmış. İkincisi, 2012 yılında henüz 19 yaşındayken aktif giyim üreticisi Gymshark'ı kuran Ben Francis ve ilk girişimini Facebook'a satan ancak şimdi başarılı bir savunma teknolojisi işiyle güçlü bir geri dönüş yapan Palmer Luckey'di. Her ikisi de milyarder saflarının yeni üyeleri. Listedeki girişimcilerin toplam değeri 64 milyar dolar ve 2022 liste katılımcılarından 10 milyar dolar daha fazla.

Bununla birlikte, bu kadar genç yaşta bu kadar büyük bir serveti biriktirmek ve yönetmek, nadir görülen bir başarı olmaya devam ediyor ve bunun sonucunda aşağıdaki bu özel grup, dünyadaki 2.640 milyarderin sadece %0,6'sını temsil ediyor.

1. Clemente Del Vecchio

Yaş: 18, Uyruk: İtalyan, zenginlik kaynağı: Luxottica -Net değer: 3,5 milyar dolar.

Mayıs ayında 19 yaşına girecek olan Del Vecchio, servetini Ray-Ban, Oakley ve Sunglass Hut gibi markalarla tanınan gözlük devi Luxottica'da hissesi olan babasının Delfin holding şirketindeki hissesinden elde etti.

2. Kim Jung-youn

Yaş: 19 Uyruk: Koreli, zenginlik kaynağı: Çevrimiçi oyun – Net değer: 1,7 milyar dolar.

Bu yılki listedeki iki genç milyarderden biri olan Kim Jung-youn, merhumun şirketindeki hisseyi babasına miras aldı ve yarısına sahip. çevrimiçi oyun devi Nexon'dan. Her iki Kim kardeş de düşük profilli ve şirkette aktif bir rolleri yok.

3. Kevin David Lehmann

Yaş: 20, Uyruk: Alman, zenginlik kaynağı: Eczaneler – Net değer: 2,3 milyar dolar.

Alman eczane zinciri dm-drogerie markt'ın %50'sini 14 yaşında babasından devraldı. Milyarder olduğu 18 yaşına kadar vesayet altında kaldı. Ne Lehmann ne de babası, en az 14 milyar dolar gelire sahip şirkette operasyonel olarak yer almıyor.

4. Kim Jung-Min

Yaş: 21 Uyruk: Koreli, zenginlik kaynağı: Çevrimiçi oyun — Net değer: 1,7 milyar dolar

Küçük kız kardeşi Kim Jung-youn ile birlikte Jung-min, aile varlıklarının yaklaşık üçte birini miras aldı - bir tanesi de dahil Şubat 2022'de babaları Kim Jung-ju'nun ölümünün ardından oyun yapımcısı Nexon'da %15 hisse. Jung-ju, çok oyunculu çevrimiçi oyun Kingdom of the Winds ve MapleStory ile tanınan Nexon'u 1994 yılında kurdu.

5. Luca Del Vecchio

Yaş: 21, Uyruk: İtalyan, zenginlik kaynağı: Luxottica – Net değer: 3,5 milyar dolar

Luxottica'nın eski yönetim kurulu üyeleri Leonardo Del Vecchio ve Sabrina Grossi'nin iki çocuğundan biri. Luca'nın gözlük şirketinde aktif bir rolü yok.

6. Alexandra Andresen

Yaş: 26, Uyruk: Norveçli, zenginlik kaynağı: Yatırımlar – Net değer: 1,5 milyar dolar.

Alexandra ve kız kardeşi Katharina'nın her birinin yatırım şirketi Ferd'de %42 hissesi var. Ancak Alexandra, üç kez Norveç binicilik şampiyonu ve bir at yetiştirme ve eğitim tesisi işletiyor.

7. Wang Zelong

Yaş: 26, Uyruk: Çin, zenginlik kaynağı: Pigment Üretimi – Net Değer: 1,4 milyar dolar.

Wang'ın serveti, Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide'deki varlıklarından geliyor. CNNC Hua Yuan Titanyum Dioksit, boya ve kağıt gibi şeyler için beyaz bir pigment oluşturmak için kullanılan bir kimyasal üretiyor.

8. Katharina Andresen

Yaş: 27 Uyruk: Norveç, zenginlik kaynağı: Yatırımlar – Net değer: 1,5 milyar dolar.

Küçük kız kardeşi Alexandra ile birlikte Katharina, kendi şirketleri tarafından yönetilen 4 milyar doları aşan yatırım şirketi (özsermaye) olan Ferd'in altıncı nesil sahibidir. baba Johan. Ancak Katharina, Oslo merkezli bir inşaat şirketinde sürdürülebilirlikten sorumlu.

9. Leonardo Maria Del Vecchio

Yaş: 27, Uyruğu: İtalyan, zenginlik kaynağı: Luxottica – Net değeri: 3,5 milyar dolar.

Dünyanın en büyük gözlük şirketi olan halka açık Essilor-Luxottica'nın hisseleri. Leonardo Maria, babasının Zampillo'lu tek çocuğu ve Luxottica'nın stratejisini yönetiyor.

10. Ryan Breslow

Yaş: 28 Uyruk: Amerika, zenginlik kaynağı: E-ticaret Net değer: 1.1 milyar dolar.

Stanford mezunu Ryan, dört yıl arayla üç girişim kurdu: Eco, Love ve Bolt. Sırasıyla ödeme işleme, kişisel finans ve ilaçlarda aracıları ortadan kaldırmayı hedefliyorlar. Gelişmekte olan dördüncü bir kripto projesi Hareketi DAO, bu yıl piyasaya çıkacaktı, ancak bunun yerine, ilk fonun üçte ikisini çaldığı iddia edilen haydut bir mühendise karşı dava açıldı.

11. Gustav Magnar Witzoe

Yaş: 29, Uyruk: Norveç, zenginlik kaynağı: Balık çiftlikleri – Net değer: 2,7 milyar dolar.

Babası Gustav Witzoe'den devraldığı SalMar ASA şirketinin neredeyse yarısına sahip, ancak operasyonel bir rolü yok. Bunun yerine, emlak ve teknoloji girişimlerine yatırımcı olarak bakıyor.

12. Michal Strnad

Yaş: 30, Uyruk: Çekoslovak, zenginlik kaynağı: Silahlar – Net değer: 2 milyar dolar.

2022'nin ilk yarısında satışları 620 milyon dolara ulaştı. 2018'de babası tarafından kurulan şirketin tüm kontrolünü eline aldı.

13. Mark Mateschitz

Yaş: 30, Uyruğu: Avusturyalı, zenginlik Kaynağı: Red Bull – Net değeri: 34,7 milyar dolar

Listedeki en genç olmayabilir ama kesinlikle en zengini. Kurucu ortak olan babası Dietrich Mateschitz'in Ekim 2022'de ölümünün ardından enerji içeceği devi Red Bull'un %49'unu devraldı.

14. Palmer Luckey

Yaş: 30, Uyruk: Amerika, zenginlik kaynağı: Sanal gerçeklik, savunma müteahhitliği, Net değer: 1,7 milyar dolar

Palmer, gençken VR kulaklık üreticisi Oculus'u kurdu ve 2014'te Facebook'a 2 milyar dolara sattı. sonra silah üretmeye başladı. Ukrayna'da karada sistemleri olan ve Savunma Bakanlığı için insansız hava araçları ve gözetleme ürünleri üretmeyi hedefleyen savunma teknolojisi girişimi Anduril, Aralık ayında 8,5 milyar dolarlık bir değerlemeyle 1,5 milyar dolar topladı.

15. Ben Francis

Yaş: 30, Uyruk: Amerika, zenginlik kaynağı: Spor Giyim İmalatı – Net Değer: 1,2 Milyar Dolar

Francis, 2012 yılında 19 yaşındayken spor giyim şirketi Gymshark'ı kurduğunda üniversitede öğretmenlik yapıyor ve pizza dağıtıyordu. İlk parçaları ailesinin Birmingham, Birleşik Krallık'taki garajında dikti ve gerilla pazarlama yaparak fitness dünyasına girerek halter etkileyicilerini markasını tanıtmaya ikna etti. Gymshark'ın 2021'de 500 milyon dolardan fazla satışı vardı. Francis, 2020'de işletmenin %21'ini özel sermaye şirketi General Atlantic'e 300 milyon dolara sattı, ancak yine de %70'ine sahip.

Dünyaca ünlü milyarder Soros'un öldüğü iddia edildi

 

Ünlü milyarder zengin olmanın sırrını açıkladı

 

Rus milyarderlerin serveti artıyor

 

Moskova’da 61 milyarder yaşıyor!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER