Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk'tan 100 Milyon Dolar Ödüllü Yarışma

Geçtiğimiz günlerde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek dünyadaki en zengin insanı olan Elon Musk, "en iyi karbon yakalama sistemine" 100 milyon dolar ödül vermeyi planladığını duyurdu. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz senelerde bir yarışma düzenlemiş ve en i.

Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk'tan 100 Milyon Dolar Ödüllü Yarışma

Geçtiğimiz günlerde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek dünyadaki en zengin insanı olan Elon Musk, "en iyi karbon yakalama sistemine" 100 milyon dolar ödül vermeyi planladığını duyurdu.

s-25aa3f51f27797da5c02c80508b60088312ce0
Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz senelerde bir yarışma düzenlemiş ve en iyi karbon yakalama teknolojisinde son 5’e kalan finalistlere 5’er milyon dolar bağış yapmıştı.

Musk bu kez, Twitter üzerinden yine benzer bir yarışma düzenleyeceğini ve finale kalan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu.

Yarışması hakkında henüz detaylı bilgi vermeyen Musk, önümüzdeki hafta daha açıklayıcı bir paylaşım yapacağını belirtti.

Karbon yakalama teknolojisi ne?

s-49030a75d087497b8f4adca2a75c4b2de96b8d
İklim krizi mücadelesinde kritik önemde olan küresel karbon salımlarının bertaraf edilmesi teknikleri arasında en yaygın teknik karbon tutma ve depolama (Carbon Capture and Storage) CCS teknolojileri adı ile anılıyor. Şimdilik son derece pahalı olan CCS teknolojisinde, yakalanan karbondioksit emisyonları, yeraltı katmanları arasına sıkışmış veya tükenmeye yüz tutmuş petrol yatakları içerisine pompalanmak suretiyle ham petrolün yeryüzüne çıkarılması ve petrol üretim artışı sağlanması teknolojileri kapsamında da kullanılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Adalet Bakanı Gül'den Berberoğlu Kararı Yorumu: 'AYM Kararı Eleştirilebilir Ama Uygulamak Hukukun Gereğidir' - Kar Yağışı Geri Geliyor: Meteoroloji Tarih Verdi - Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın 'Karamsarlığa Sürüklüyor' Açıklamasına Videolu Yanıt: 'Rastgele…'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER