Ekvador'da 2 kentte OHAL !

Ekvador basınında yer alan habere göre, 1 Kasım'da iki polisin öldürülmesi ve el yapımı patlayıcılarla saldırıların yapılması üzerine hükümet önemli kararlar aldı. Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, Guayas ve Esmeraldas eyaletlerinde, OHAL ilan edildiğini açıkladı.

Ekvador'da 2 kentte OHAL !

Ekvador basınında yer alan habere göre, 1 Kasım'da iki polisin öldürülmesi ve el yapımı patlayıcılarla saldırıların yapılması üzerine hükümet önemli kararlar aldı.

Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, Guayas ve Esmeraldas eyaletlerinde, OHAL ilan edildiğini açıkladı. Karara göre bugün yerel saatte 21.00 ila 02.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

''Açık bir savaş ilanıdır''

Operasyonlarda çok sayıda silah ile cephaneliğe el konulduğunu aktaran Lasso, "Bu sabotaj ve terör eylemleri, hukukun üstünlüğüne, hükümete ve hepimize yönelik açık bir savaş ilanıdır" ifadesini kullandı. 

Güvenlik güçlerine yönelik saldırıların talimatının da Guayaquil Litoral Cezaevi'nde yatan uyuşturucu liderlerinden geldiği iddialar arasında.

Ekvador'da en son 30 Nisan'da artan suç oranlarıyla başa çıkmak için ülkenin batısındaki 3 ilde olağanüstü hal ilan edilmişti. 

Ülkede uyuşturucu çeteleri yoğun şekilde faaliyet gösteriyor.

Geçen yılın eylül ayında Guayaquil şehrindeki bir hapishanede çete mensuplarının anlaşmazlıkları sonrası isyan çıkmış, 119 mahkum hayatını kaybetmişti.

Aynı hapishanede 2 ay sonra çıkan kavgada ise 68 kişi ölmüştü. 

Lasso, hapishanedeki şiddet olaylarının ardından ülke genelinde 60 gün OHAL ilan etmişti.

Ekvador'da protestocular Kongre binasına girmeye çalıştı

 

Ekvador'da cezaevinde isyan: 43 mahkum öldü

 

Ekvador'daki petrol sızıntısı Amazon Nehri'ni tehdit ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER