Elon Musk’tan çocuklarına miras şoku

SpaceX, Tesla, Twitter gibi teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerine sahip olan Elon Musk,The Wall Street Journal’ın çevrim içi düzenlenen CEO Konseyi Zirvesi’nde konuştu.

Elon Musk’tan çocuklarına miras şoku

SpaceX, Tesla, Twitter gibi teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerine sahip olan Elon Musk,The Wall Street Journal’ın çevrim içi düzenlenen CEO Konseyi Zirvesi’nde konuştu. Musk, röportaj sırasında rahatsız olursa şirketlerini devralabilecek kişileri belirlediğini ve yöneticilerin şirketlerini veya oy kullanma haklarını çocuklarına devretmelerinin yanlış olduğunu düşündüğünü söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre Musk, “Çocuklarıma şirket yönetmeye ilgileri, eğilimleri veya yetenekleri olmasa bile otomatik olarak şirketlerden pay verecek ekolden değilim. Bence bu bir hata” dedi.

Beş şirketin sahibi olan Musk; yönetime, beklenmedik bir şekilde başına bir şey gelirse, görevlerini devralacak kişileri ilettiğini söyledi.
Milyarder, şirketlerinde sahip olduğu hisseleri kimin devralacağı konusunda çok daha fazla endişeli olduğunu da belirtti.

SERVETLERİNİ ÇOCUKLARINA BIRAKMAYI PLANLAMIYORLAR

Musk’ın en büyüğü 19 yaşında olan dokuz çocuğu var. Milyarder, sık sık 3 yaşındaki oğlu X AE A-XII’yi etkinliklere götürüyor. Hatta X’in annesi Grimes, Musk’ın oğlunu bir “koruyucu” olarak gördüğünü söylüyor.

Ancak Musk, tüm çocukları ile yakın değil. Geçen yıl, en büyük çocuğu artık biyolojik babasıyla hiçbir şekilde akraba olmak istemediğini söyleyerek adının değiştirilmesi için başvurmuştu.

Çocuklarını şirketlerinin başına getirip getirmeme sorunu, milyarderler arasında uzun süredir devam eden bir tartışma. Apple’ın kurucularından Steve Jobs gibi bazı girişimciler, servetlerini çocuklarına aktarmayı planlamadılar.

Teknoloji çalışanlarından Elon Musk'a öfke

 

'Sansür' eleştirilerinin ardından Musk'tan 'Türkiye' açıklaması

 

Musk'ın yerine gelecek isim belli oldu

 

Musk, Twitter CEO'luğu için 'aradığı aptalı' buldu

 

Paylaşımıyla ortaya çıktı: Musk, Twitter profilinden ne kadar kazanıyor?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER