Erdoğan ve Koca Hakkında 'Vaka Sayılarını Sakladıkları Gerekçesiyle' Suç Duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında "Vaka sayılarını saklayarak ve gerekli önlemleri almayarak ölümleri artırdıkları" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı A.

Erdoğan ve Koca Hakkında 'Vaka Sayılarını Sakladıkları Gerekçesiyle' Suç Duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında "Vaka sayılarını saklayarak ve gerekli önlemleri almayarak ölümleri artırdıkları" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu

s-edac5c5a8a79ec10d4e4e53008d44ea894ea0f
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak ve Avukat Fettah Ayhan Erkan'ın Çağlayan Adliyesi'ne yaptıkları suç duyurusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca ve 81 ilin valisinin '1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırı hakaret ederek görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri iddia edildi.

'Salgın kontrolden çıkmıştır.'

s-fe533abd2f1509b426e2125ad004aab9034baf
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “Kovid-19 salgını nedeniyle ülkemizde ilk vaka görüldüğü günden bugüne vaka sayısı, vaka sayılarındaki artışa oranla vefat sayısı da hızla artmaktadır.Gelinen süreçte ise salgının artık kontrolden çıktığı, vaka ve vefat sayısının resmi açıklamalardan çok daha fazla olduğu namuslu bilim insanları ve sağlık çalışanlarımız tarafından dillendirilmekte, hatta bizzat tarafımızca görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, Sağlık Bakanı Koca’nın 26 Kasım tarihinde yapmış olduğu konuşma hatırlatıldı.

s-aeddc5a83b9328807d727882a60b5588ca736f
“Namuslu bilim insanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve partimizin aylardır dillendirdiği üzere, yetkili ve sorumlu konumunda bulunanların hem vaka sayıları, hem ölüm sayıları noktasında doğruları söylemediklerinin, Kovid-19 pandemisi ile ilgili bilimin emrettiği önlemleri almadıklarının da itirafı niteliğindedir.”

Okuyabileceğiniz diğer haberler

Çakmak Gazı Bir Çocuğun Daha Canını Aldı - Kılıçdaroğlu'na Linç Girişiminde Skandal Savunma: 'Öldürmek İsteseydik Oradan Çıkamazdı' - Prof. Dr. Hüseyin Toros: 'Çöl Tozunun Koronavirüs Taşıma İhtimali Yok'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER