Eskişehir'in Kenar Mahallelerinden Çıkan Gerilim ve Gizem Dolu YouTube Dizisi: MahalleX

Dizinin sürükleyiciliğini diğer bir boyuta taşımak için bütün bölümleri handycam ile çekilen MahalleX, Eskişehir'in kenar mahallelerinde geçiyor.

Eskişehir'in Kenar Mahallelerinden Çıkan Gerilim ve Gizem Dolu YouTube Dizisi: MahalleX

Dizinin sürükleyiciliğini diğer bir boyuta taşımak için bütün bölümleri handycam ile çekilen MahalleX, Eskişehir'in kenar mahallelerinde geçiyor.

YouTube üzerinden yayınlanan ve çekimleri 2 yıl süren dizinin konusu ise şöyle:

s-708b955ba6a72f6ab3d1903ba5dc47403ff097
Bir belgeli ekibi şehirsel değişim zarfında yıkılan bir mahalleye girer. Mahallenin derinliklerine indikçe tekinsiz bir gizemin içine çekilirler. Bu tekinsizlik onları mahallenin gerçek sahiplerine ulaştırır ve bunlar mahalledeki halk müziği değillerdir.

MahalleX dizisinin daha alçak türlerinden biri tekinsiz kurgu. Bu tür, ülkemizde oldukça çok örneğini gördüğümüz bir tür değil.

MahalleX dizisinin daha aşağı türlerinden biri tekinsiz kurgu. Bu nesil, ülkemizde bolca örneğini gördüğümüz bir cins yok.MahalleX dizisinin daha alçak türlerinden biri tekinsiz kurgu. Bu cins, ülkemizde çokça örneğini gördüğümüz bir tür yok. Tekinsiz kurgu, esasında edebiyat temelli bir kurgu. En büyük temsilcisi Howard Philips Lovecraft olan bu tür, bilim kurgu ve korkuyu harmanlayan bir yapıya sahip.

MahalleX, belgeli tadında başlayıp gitgide kurmacaya evrilen bir dizi.

MahalleX, belgelere dayanan tadında başlayıp gittikçe kurmacaya evrilen bir dizi.MahalleX, belgeli tadında başlayıp gittikçe kurmacaya evrilen bir dizi. Dizinin birincil bölümünde izlediğimiz belgeli sahneleri adamakıllı gerçek çekimlerden oluşuyor. Bölümler ilerledikçe yeni karakterlerin hikayeye katılmasıyla belgelere dayanan tadından kurmaca belgelere dayanan yapısında bir bütünlüğe kavuşuyor.

Dizinin 1. bölümü: ''Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak''

Dizinin 1. bölümü: ''Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak''Dizinin 1. bölümü: ''Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak'' Cannur Daşkıran’ın yapmış olduğu soundtracklerden biri de introda yer alıyor. Müziğin yapısına ve ruhuna uygun olarak tasarlanan jenerik ise Hakan Şanlı’nın ellerinden çıkmış.

Dizinin 2. bölümü:

Dizinin 2. bölümü:Dizinin 2. bölümü:

Dizinin 3. bölümü:

Dizinin 3. bölümü:Dizinin 3. bölümü:
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER