Fahrettin Altun Suç Duyurusunda Bulunmuştu: CHP'li Özel ile Özkoç Hakkında Hazırlanan Fezleke Yargı Bakanlığı'nda

CHP Grup Başkanvekilleri Hür Özel ile Engin Özkoç hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a yönelik hakaret ve kötüleme suçu işledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen fezleke Hak Bakanlığı'na gönderildi. DHA'nın ha.

Fahrettin Altun Suç Duyurusunda Bulunmuştu: CHP'li Özel ile Özkoç Hakkında Hazırlanan Fezleke Yargı Bakanlığı'nda

CHP Grup Başkanvekilleri Hür Özel ile Engin Özkoç hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a yönelik hakaret ve kötüleme suçu işledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen fezleke Hak Bakanlığı'na gönderildi.

s-88982e0b3dc02cc6ae6762e31dcb550597d4ae
DHA'nın haberine kadar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, geçen ay avukatı Sezgin Tunç aracılığıyla hakaret ve kötüleme suçlarını işledikleri gerekçesiyle CHP Manisa Milletvekili Özgürlük Özel ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

"Ulus görevlisine hakaret"

s-0f81eccdd4447e4a9d80a487fdf582b78a8ead
Kabahat duyurusunda, aleni hakaret ve iftiralar sebebiyle Altun'un şahsiyet haklarının ihlal edildiği, bu ihlaller nedeniyle durumun sabır edilemez boyutlara ulaştığı belirtilerek, "bu nedenle kamu görevlisine karşı görevinden nedeniyle hakaret, kötüleme ve resen tespit edilecek diğer suçlardan nedeniyle şüphelinin cezalandırılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.Suç duyurusu üstüne soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Özel ve  Özkoç'un kamu görevlisine görevinden nedeniyle alenen hakaret ve kötüleme suçlarını zincirleme bir şekilde işlediklerine dair fezleke düzenlenmesi için yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu hükmüne vardı.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi

s-9631beed04c1ce96aecc0ef441265f3193b0d0
bu nedenle adı geçen milletvekilleri hakkında Türk Canice Kanunu'nun hakaret ve iftirayı düzenleyen 125 ve 267. madde hükümleri gereğince takibat yapılabilmesi için Anayasa'nın 83. maddesine istinaden adı geçen milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği belirtilerek hazırlanan fezleke, TBMM'ye gönderilmek üzere ilgili soruşturma belgeleriyle birlikte Yargı Bakanlığı'na gönderildi.

Tazminat davası da açılacak

s-20ff00412e24fa226896f1c4743f21f4d79c6e
Altun'un avukatı Tunç yaptığı açıklamada, yasama dokunulmazlıklarının TBMM göre kaldırılmasını ve takibata devam edilmesini beklediklerini ve bu sürece aynı zamanlı olarak Özel ile Özkoç hakkında da eylem ve beyanatları sebebiyle keza tazminat davaları açılacağını belirtti.

Fahrettin Altun'un boğazda firari yapı yaptığı bahis edilmişti

Fahrettin Altun Boğaz'daki Araziyi Vakıflar'dan Aylık 258 TL'ye Kiralamış -

Haber hakkında terör soruşturması açılmış ve muhalefet kadar bu soruşturma eleştirilmişti

Fahrettin Altun'la İlgili 'Kaçak Yapılaşma' Haberine Açılan 'Terör' Soruşturmasına Muhalefetten Tepki -

CHP'li Bağımsızlık Özel ve Engin Özkoç'un iddiaları gündeme taşımasının ardındaki Altun göre suç duyurusunda bulunulmuştu

Fahrettin Altun Suç Duyurusunda Bulunmuştu: CHP'li Engin Özkoç ve Özgürlük Özel Hakkında Soruşturma Açıldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER