Fethiye'den Örnek Karar: Hayvanlara Zarar Veriyor Diye Jiletli Tel Kullanımı Yasakladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, bahçelere çekilen 'jiletli tel' hayvanlara zarar verdiği için yasaklandı. Fethiye'de Belediye Meclisi kararıyla halk arasında 'jiletli tel' olarak bilinen, üzerine kesici sac parçalarının eklenmesiyle elde .

Fethiye'den Örnek Karar: Hayvanlara Zarar Veriyor Diye Jiletli Tel Kullanımı Yasakladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, bahçelere çekilen 'jiletli tel' hayvanlara zarar verdiği için yasaklandı.

s-04611e088da1188ce52f1b82985308ce1c5f63
Fethiye'de Belediye Meclisi kararıyla halk arasında 'jiletli tel' olarak bilinen, üzerine kesici sac parçalarının eklenmesiyle elde edilen tel çitlerin kullanımına yasak getirildi.Oy birliğiyle alınan kararda "Özellikle bahçe ve duvarlarında kullanılan bu tür çit uygulamalarının kedi, kuş gibi hayvanların yaralanmasına yol açtığı, ayrıca estetik görünümden uzak olduğu için bahçe ve duvarlarında kullanımına izin verilmeyeceği" belirtildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kuşlar ve sokak hayvanlarının jiletli teller nedeniyle yaralandığı şikayetleri üzerine konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

s-d2645c7fc52582e4649baf5c962a6451ee1a9c

'Bugüne kadar yapılan telleri de sökeceğiz'

s-f3b2e893274aa785b583bb407ff22ff02df18a
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kuşlar ve sokak hayvanlarının jiletli teller nedeniyle yaralandığı şikayetleri üzerine konuyu değerlendirdiklerini söyledi.Jiletli tel uygulamasının kent estetiği açısından da kötü örnek olduğunu belirten Karaca, "Bu teller, kuşların, kedilerin sakatlanmalarına, yaralanmalarına, hatta bazen maalesef ölmelerine sebep oluyor. Yani hiçbir bakımdan savunulacak tarafı yok. Fethiye’de bundan böyle bu uygulamaya izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar yapılan jiletli telleri söktüreceğiz. Sökmemekte ısrar eden olursa yaptırım uygulayacağız" ifadelerini kullandı. Folyoya Sarılı Cansız Bedeni Bulunmuştu: Mervenur Polat'ın İple Boğularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı - Bursa'nın İlginç 'Ebe Kaya' Geleneği: Kayanın Altından Çıkan Böcekleri Yutuyorlar - 200 Lira İçin Patrondan İşkence: 'Dinlene Dinlene Dövdüler, Şimdi Çalışamaz Durumdayım'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER