'Geçinemediğini Söyleyenin Maaşı Düşürülsün' Diyen Tarikat Şeyhi, Sahte Fatura Düzenlemekten Hapis Cezası Almış

Mevlevi şeyhi Mustafa Özbağ Hz.

'Geçinemediğini Söyleyenin Maaşı Düşürülsün' Diyen Tarikat Şeyhi, Sahte Fatura Düzenlemekten Hapis Cezası Almış

Mevlevi şeyhi Mustafa Özbağ Hz. Muhammed üzerinden örnek vererek, geçinemediğini söyleyenlerin ücretlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. Özbağ bu sayede "bereketin artacağını" iddia etti. Öte yandan şeyhin sahte fatura düzenlediği gerekçesiyle cezaevine girdiği ortaya çıktı. 

s-92bb44f0f2aab271c072547d945dd9606f844c
Mevlevi Tarikatı şeyhi Mustafa Özbağ'ın bir sohbetinde tartışma yaratan ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Özbağ, Hz. Muhammed'in yaşadığını iddia ettiği bir olay üzerinden, geçinemeyenlerin maaşlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

"Geçinemeyince beşten üçe indirmek sünnet"

"Geçinemeyince beşten üçe indirmek sünnet" "Geçinemeyince beşten üçe indirmek sünnet" 5e27211245d7391e24b5220f.jpg
Ne zaman kaydedildiği belli olmayan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Özbağ, şöyle dedi: “Hani geldi birisi dedi ki ‘Ya Resulullah ben geçinemiyorum' dedi.'Ne kadar maaş alıyorsun' dedi.Dedi ki; '5 dirhem alıyorum.'‘Söyle’ dedi ‘Hazineye senin maaşını 3 dirheme indirsinler.’ O gitti Hazinedar'a dedi; 'Hz. Peygamberin emri var. Bana 3 dirhem ödeyeceksiniz.'Bir müddet sonra onunla karşılaştı. Sordu ona 'geçinebiliyor musun?''Allah razı olsun Ya Resulullah 3 dirhem olduğundan beri çok rahat geçiniyorum' dedi.Biz de şimdi geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Bereket yok. Sünnet 'geçinemiyorum' deyince ‘5'ten 3'e indir’ diyor. Çocuğa harçlık veriyorsun örneğin. Ne kadar? Aylık 200 lira. Yetmiyor... 150 liraya düşüreceksin. Bu cimrilik değil bu sünnet. Yetirecek, bereketlenecek. Bereketini istesin Allah'tan."

Sahte fatura düzenlemekten 60 ay hapis cezası almış

s-3da12d2e026364ce08bf3237abfa3603525e32
Sendika. org'un aktardığına göre,Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde görev yapan ve Çanakkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan dava açıldı. 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından Aralık 2016'da tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER