George Floyd Protestoları ABD'nin Diğer Şehirlerine de Yayılıyor

Amerika’nın Minneapolis şehrinde George Floyd adlı bir siyahın polis kadar gözaltına alınırken nefessiz bırakılarak hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar ülke geneline yayıldı.Minnesota Valisi Tim Walz, Minneapolis'teki protestoların bugün daha da şiddetlenmesini bek.

George Floyd Protestoları ABD'nin Diğer Şehirlerine de Yayılıyor

Amerika’nın Minneapolis şehrinde George Floyd adlı bir siyahın polis kadar gözaltına alınırken nefessiz bırakılarak hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar ülke geneline yayıldı.

Minnesota Valisi Tim Walz, Minneapolis'teki protestoların bugün daha da şiddetlenmesini beklediğini açıkladı. Eyalet genelindeki Milli Muhafız birliklerine emrindeki 13 bin 200 askerin Minneapolis'e konuşlandırıldığı belirtiliyor.

s-4860ab61efd1d690cf55b677d82cf21efe38f7
Öncelikle Minneapolis edinmek üzere, ABD'nin ayrı şehirlerinde protestoların bu gece de devam etmesi beklenirken, göstericilerin toplanmaya başladığı yönünde haberler geliyor.

Minneapolis'e giren Ulusal Muhafız konvoyu böyle görüntülendi

Minneapolis'in yanı sıra başka kentlerden de eylem haberleri geliyor. Başkent Washington'da polis, toplanan kalabalığın Beyaz Saray'a yaklaşmasına izin vermiyor.Denver, Milwaukee ve Cincinnati şehirlerinde bu akşam sokağa çıkma yasağı getirildi. New York'ta da polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Beyaz Saray önündeki protestoculara müdahale anları

Chicago - Illinois

Philadelphia - Pensilvanya

Cleveland - Ohio

Austin - Texas

Brooklyn - New York

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER