Gerekçe 'Sigaraya Özendirme': Sagopa Kajmer'in 'Toz Taneleri' Klibine RTÜK İncelemesi

Sagopa Kajmer mahlaslı rapçi Yunus Özyavuz, Toz Taneleri adlı klibinde sigaraya özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

Gerekçe 'Sigaraya Özendirme': Sagopa Kajmer'in 'Toz Taneleri' Klibine RTÜK İncelemesi

Sagopa Kajmer mahlaslı rapçi Yunus Özyavuz, Toz Taneleri adlı klibinde sigaraya özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Savcılık, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar vererek, dosyayı RTÜK'e gönderdi. 

Soruşturma, bir vatandaşın ihbarı üzerine başlatıldı

s-13d31b59a88eeff73ae0f7521beaf097a55cbf
AA'nın aktardığı bilgiye göre, Sagopa Kajmer mahlaslı Yunus Özyavuz, Toz Taneleri klibinde sigaraya özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Bir vatandaşın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada savcılık, soruşturmaya gerek olmadığı kararını vererek, dosyayı RTÜK'e gönderdi.

Sagopa Kajmer, klibin Youtube denetiminden geçtiğini belirterek suçlamaları reddetti

s-d6804c091860add0098bb78ae2960302bf128c
Sagopa Kajmer, savcılık ifadesinde Youtube ile anlaşmalı çalıştıklarını, onların denetiminden geçen kliplerin yayınlandığını ve suç işlemediklerini belirterek hakkındaki suçlamayı reddetti.

Klibi RTÜK inceleyecek

s-88c5b58e7607daa5e96e250125e0d658e757b7
Başsavcılık tarafından verilen kararda, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde "Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi ya da internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya reklam amacıyla tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaktır." denilerek açıkça tütün ürünlerinin kullanımının yasaklandığı belirtildi.Kararda, şunlar kaydedildi:
"Aynı kanunun ilgili bir başka maddesinde ise yasağın görsel yayın yoluyla ihlal edilmesi halinde, yasağa aykırı yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşa ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde 1'inden 3'üne kadar idari para cezası verilir. İdari para cezası miktarı, 10 bin liradan az olamaz. Bu cezaya karar vermeye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilidir.

Kasım ayında Youtube'da yayınlanan Toz Taneleri klibi, 16 milyondan fazla izlendi.

Kasım ayında Youtube'da yayınlanan Toz Taneleri klibi, 16 milyondan fazla izlendi.Kasım ayında Youtube'da yayınlanan Toz Taneleri klibi, 16 milyondan fazla izlendi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER