Havalimanlarındaki bavul krizine ilginç çözüm önerisi

Avustralya’da korona virüs salgınında havalimanlarında görevli personelin işten çıkarılmasının ardından başlayan personel krizi devam ediyor. Qantas Havayolları, uçuşların aksamasına neden olan işgücü eksikliğini gidermek için merkez ofisindeki yöneticilerin üç aylığın.

Havalimanlarındaki bavul krizine ilginç çözüm önerisi

Avustralya’da korona virüs salgınında havalimanlarında görevli personelin işten çıkarılmasının ardından başlayan personel krizi devam ediyor.

Qantas Havayolları, uçuşların aksamasına neden olan işgücü eksikliğini gidermek için merkez ofisindeki yöneticilerin üç aylığına işlerini bırakarak, tam zamanlı olarak bagaj taşıyıcısı olarak görev yapmalarını istiyor.

Sektördeki iş gücü açığını kapamanın yollarını arayan Qantas, Sidney ve Melbourne havaalanlarında çalışmak üzere en az 100 gönüllü yönetici arıyor. Yapılacak görevler arasında bavul etiketleme, yükleme ve boşaltmanın yanı sıra, havaalanı içinde bavulları taşıyan araçları sürme gibi işler bulunuyor.

İŞGÜCÜ SIKINTISI DERİNLEŞİYOR

Söz konusu nota göre başvuru yapacak gönüllülerin 32 kilograma kadar ağırlığı olan valizleri hareket ettirebilmesi gerekiyor.

Qantas genel merkez personeli, yoğun yolcu trafiğinin olduğu yaz döneminde havaalanlarına destek sağlarken yöneticilerin de burada görevlendirilme ihtiyacının doğması işgücü sıkıntısının derinliğini gösteriyor.

İÇ HAT SEFERLERİNİN YÜZDE 8,1'İ İPTAL EDİLMİŞTİ

Avustralya'nın ulusal havayolu şirketi haziranda tarifeli iç hat seferlerinin yüzde 8,1'ini iptal etmişti ve bu adım, onu ülkenin en az güvenilir ulaşım firması haline getirmişti.

Hughes yöneticilere, “Açık olmak gerekirse tam zamanlı pozisyonunuza ek olarak bu rolü seçeceğinize dair bir beklenti yok” dedi. Operasyon direktörü esas odak noktasının şirketin operasyonlarının olması gereken noktaya getirilmesi için ekiplerin desteklenmesi olduğunu söyledi.

Tüm dünyada ciddi bir darboğaza giren havacılık endüstrisi, trafikte beklenenden daha hızlı yaşanan artışla başa çıkmakta zorlanırken havayolları da pandemi nedeniyle oluşan personel eksikliklerinden etkileniyor.

İngiltere'de havalimanı krizi sürüyor! Bagajlar dağ oldu

 

Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı

 

Brüksel Havalimanı'ndan uçuş yapılmıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER