HDP'li Belediye Başkanlarına Görevden Alma ve Gözaltı Kararı

HDP'li Siirt Belediye Başkanı, Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, görevden alındı ve haklarındaki terör soruşturmaları sebebiyle gözaltına alındı.

HDP'li Belediye Başkanlarına Görevden Alma ve Gözaltı Kararı

HDP'li Siirt Belediye Başkanı, Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, görevden alındı ve haklarındaki terör soruşturmaları sebebiyle gözaltına alındı. suçlarından gözaltına alındı. Yanı sıra HDP'li Iğdır belediye başkanı da gözaltına alındı. 

s-53dbb758aaca3098a06179593653d28c2c87a0
İçişleri Bakanlığı'nca, Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül görevlerinden alındı.

Belediyelere kayyum atandı

s-b7d6de7040b9ffa0ea949146f2fbbaea183973
Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydınlatılmış, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Görevlendirmenin peşinde belediye binalarının çevresinde polis emniyet önlemi aldı.

Başkanlar gözaltına alındı

s-fa1b36b6b03966bdcb7802e249b321fc7b36f9
İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları zarfında görevlerinden alınan Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, polis kadar evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, emniyete götürüldü. Iğdır'da da HDP'li Belediye başkanı Yaşar Akkuş ile HDP Meclis Üyesi ve benzeyen başkan Eylem Çelik, gözaltına alındı. Saat 05.00 sıralarında Belediye Başkanı Akkuş'un evine dışarı giden jandarma ve polis, arama yaptı. Aynı saatlerde emniyet güçleri Akkuş'a ait iş yerleri ve belediyedeki makam odasını da aradı. Yaşar Akkuş, Iğdır Güvenlik Müdürlüğü'ne götürüldü.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER