IKEA, Rusya'da yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardı

Dünyanın en büyük mobilya markası IKEA, mart ayında Rusya'daki mağazalarını kapatarak fabrikalarını satacağını, ofislerini kapatacağını ve Rusya'daki 15 bin kişilik işgücünü azaltacağını açıklamıştı. Şirket, ağustos ayı sonuna kadar personel maaşı ödemeye devam ed.

IKEA, Rusya'da yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardı

Dünyanın en büyük mobilya markası IKEA, mart ayında Rusya'daki mağazalarını kapatarak fabrikalarını satacağını, ofislerini kapatacağını ve Rusya'daki 15 bin kişilik işgücünü azaltacağını açıklamıştı.

Şirket, ağustos ayı sonuna kadar personel maaşı ödemeye devam edeceğini söylemişti.

IKEA mağazalarının sahibi Ingka grubunun CEO'su Jesper Brodin, AFP'ye Rusya'daki 12.000 perakende çalışanından yaklaşık 10.000'ini işten çıkarmak zorunda kaldığını bildirdi.

Brodin, Ingka'nın Rusya'daki IKEA mağazalarını satıp satmamaya henüz karar vermediğini söyledi. Ingka'nın alışveriş merkezleri açık kalmaya devam ediyor.

Rusya'dan çıkış kararı

IKEA, Rusya’daki 4 fabrikasını kapatmak da dahil, ülkedeki operasyonlarını büyük ölçüde küçülteceğini açıklamıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, mart ayının başlarında, Rusya- Ukrayna savaşının başlamasının ardından IKEA’nın, Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini durdurduğu hatırlatılmıştı.

Açıklamada, "Ne yazık ki koşullar düzelmedi ve yıkıcı savaş devam ediyor. Dünya genelindeki şirketler ve tedarik zincirleri ağır bir şekilde etkilendi ve operasyonların yakın zamanda yeniden başlatılmasının mümkün olduğunu görmüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca IKEA’nın Rusya ve Beyaz Rusya'dan ihracat ve ithalat yasağı politikasının da süreceğine dikkat çekildi.

IKEA Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacak

 

Rusya’da Ikea’ya gümrük vergisi davası

 

IKEA, Rusya’daki 4 fabrikasını satma kararı aldı

 

IKEA Çin’deki mağazalarını kapatıyor

 

Rusya'da İKEA mağazasında Nazi sloganına büyük tepki

 

IKEA'ya Moskova'da arsa şoku

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER