İki Karısı Olan Suriyeli Mülteciyi Haklı Bularak 'Aslında Bunu Kadınlar Talep Ediyor' Diyen İsveçli Gündemde!

Geçtiğimiz günlerde iki eşi olup ‘Üçüncüyü de alacağım’ diyen Suriyeli bir adamı haklı bularak ‘Aslında kadınlar, eşlerinden bunu istiyorlar’ diyen İsveçli bir kadının çarpıcı sözleri gündem oldu. Önce isterseniz neler konuşulmuş ona bir bakalım: Videonun başlan.

İki Karısı Olan Suriyeli Mülteciyi Haklı Bularak 'Aslında Bunu Kadınlar Talep Ediyor' Diyen İsveçli Gündemde!

Geçtiğimiz günlerde iki eşi olup ‘Üçüncüyü de alacağım’ diyen Suriyeli bir adamı haklı bularak ‘Aslında kadınlar, eşlerinden bunu istiyorlar’ diyen İsveçli bir kadının çarpıcı sözleri gündem oldu.

Önce isterseniz neler konuşulmuş ona bir bakalım:

Videonun başlangıcında Suriyeli bir adam iki eşi olduğundan bahsediyor. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen İsveçli bir adam ise çifte nasıl yaşadıkları hakkında birtakım sorular yöneltiyor. Suriyeli adamın anlattığına göre iki eşi de farklı yerlerde yaşıyormuş.

“İsveç’te bu bir sorun teşkil etmiyor mu?” sorusu yöneltilen Suriyeli adam ise Suriye’deyken bunun bir sorun olmadığını ve hatta 4-5 eşi olabildiğinden bahsediyor.

Ancak İsveç kanunlarının buna izin vermediğinin de altını çiziyor. Kendisine “Peki sen ne yapacaksın?” diye sorulan adam ise “Üçüncüyle de evleneceğim” diyor. Üçüncü eşi de İsveçli olacakmış kendisinin.

Ancak videonun bu kadar konuşulmasının neden aslında bu söylemler değil. İsveçli sunucunun ‘Bu şekilde İsveç kültürünün zenginleşeceğini düşünüyorum’ demesi. Tabii devamı da var.

İsveçli başka bir kadın ise olayı bir kültür olarak değerlendirerek bu durumu aslında kadınların, eşlerinden istediğinin altını çiziliyor.

Her kültüre saygı duyulması gerektiğini vurgulayan kadın, ‘Her kültürde sizin kendi kültürünüzden daha iyi şeyler vardır’ diyor.

“Onların geleneklerine göre kadının yapması gereken çok iş var. Erkeğe hizmet etmek zorunda ve bunu çocuklarla yapmak çok zor. Temizlik yapması, yemek yapması ve alışverişe gitmesi gerekiyor. Aslında bu nedenle kadınlar kocalarından ikinci bir eşi almalarını talep ediyorlar. Hatta ikinci kadının kim olacağını seçerken de sürece dahil oluyorlar. Bazen ben de böyle hissediyorum. Ben tek bir erkekle evliyim ve üç de çocuğum var. Bazen ikinci eşi ben de düşünüyorum. Evde 3. bir yetişkine ihtiyacımız var.”

Videonun devamında İsveçli adam, Suriyeli adamın ilk eşine ‘İkinci eş konusunda fikrini söyleyebildin mi? İstiyorum ya da istemiyorum diyebildin mi?’ diye soruyor.

Genç kadın ise ‘Ben izin versem de vermesem de o ne isterse onu yapar’ diyor. Bu esnada Suriyeli adam ‘Tabii ki de onun izniyle’ dese de kendisine ‘Bırak o cevap versin’ deniyor.

Genç kadın ise ‘Tabii ki, başka bir seçeceğim yok ki’ diyor… Videoyu da buraya bırakalım:

Ayrıca Suriyeli aileye nasıl geçindikleri ve devletten yardım alıp almadıkları soruluyor.

Suriyeli adam ise devletin kendisine eş başında 735 euro yani 7 bin İsveç kronu ödediğini söylüyor.

Tabii bu durum karşısında pek çok kişi de tepkisini belirtti.

Sizce bu bir kültür olabilir mi?

Konuşulması gereken o kadar çok şey var ki aslında...

Özgürlükler hepimiz için olmalı elbette.

Sizce bunu eleştirmek "ırkçılık" mı?

"Batılı 'aktivist' kadınlar doğulu kadınların özgürlüğünü umursamıyor çünkü hak ettikleri hayatın bu olduğunu düşünüyorlar."

Bu çaresizliği görmemek mümkün mü?

Peki siz bu video hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Gökhan Özoğuz'dan Datça'daki Yangına ve Cennet Koyu'nu Betona Boğacak Mehmet Cengiz'e Büyük Tepki!

Engelli Maaşını Almaya Devam Edebilmek İçin Annesinin Cesedini Derin Dondurucuda Saklayan Kadın!

Florida'da bir kadın engelli maaşını almaya deva...

Fotoğraf Çekeyim Derken Canından Oluyordu: Telefonunu Kurtarmak İçin Vezüv Yanardağı'nın İçine Düşen Turist

Roma kenti Pompeii'yi ve halkını küle çeviren Ve...

Prof. Dr. Bağlı'dan 15 Temmuz Yorumu: '11. Katta Alçaktan Uçan Uçağa Kafa Atarak Şehit Oldular'

Profesör Doktor Mazhar Bağlı katıldığı bir telev...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER