İletişim Başkanlığı, Yalan Haberle Mücadele İçin Platform Kuruyor: 'Doğru mu?'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya yalanlarıyla mücadele için yeni nesil "doğrulama platformu" hazırladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İletişim Başkanlığı, sosyal medyada yayılan haber ve bilgilerin gerçek olup olmadığını "DOĞRU MU?" adlı yeni.

İletişim Başkanlığı, Yalan Haberle Mücadele İçin Platform Kuruyor: 'Doğru mu?'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya yalanlarıyla mücadele için yeni nesil "doğrulama platformu" hazırladı.

s-c2664f7995a5f71d4a57c8a151e4e558394197
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İletişim Başkanlığı, sosyal medyada yayılan haber ve bilgilerin gerçek olup olmadığını "DOĞRU MU?" adlı yeni nesil doğrulama platformuyla ortaya koyacak. Platforma, İOS ve Android marketlerden ulaşılabilecek.

"Hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak"

s-896a31537b9fcf8cc9b4a0c0991874aab28f9a
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri "DOĞRU MU?" platformunun sosyal medyada yayılan haber ve bilgilerin gerçek olup olmadığını öğrenme ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlandığını belirtti.Platformun test aşamasında olduğunu vurgulayan Altun, "Çok ama çok yakında yayına geçecek bu platform, hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Fahrettin Koca: '1 Mart'tan İtibaren Kademeli Normalleşeceğiz' - Türkiye, Buğday İthalatında Çin'i Bile Geride Bırakarak Dünya Rekoru Kırdı - Balıkesir'de Çalışanını Hastanelik Eden Patron Fatih Uygun Tutuklandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER