İmamoğlu'ndan 'Ayasofya' Açıklaması: 'Yüz Binlerce İnsanın İşsiz Kaldığı Bir Ortamda Bu Tartışmayı Açmak Niye?'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat programına katıldı.

İmamoğlu'ndan 'Ayasofya' Açıklaması: 'Yüz Binlerce İnsanın İşsiz Kaldığı Bir Ortamda Bu Tartışmayı Açmak Niye?'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat programına katıldı. İmamoğlu, Ayasofya tartışmalarının Türkiye'nin gündemi olmadığını belirterek, "Bugün yüzde 97 oranında turizmin donduğu, otellerin kapandığı, turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı başlamak niye?" dedi.

'Ayasofya 1500 takvim tarihi bir emanet'

s-78bddf43c6fe2b1b0c9d56784973fda4eeae7c
FOX TV'de İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair kayda değer talimatlar yaptı.İmamoğlu, Ayasofya tartışmaları ile ilgili şunları söyledi:
"Ayasofya 1500 yıllık tarihi bir itimat. Dünyanın mirası bu, heybetli bir eser. Bu manada simgeleşmiş bir alanı, bizim orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte, yanında İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Acilen siz bugün yüzde 97 oranında turizmin donduğu, otellerin kapandığı, turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye'nin gündemi değil. Bizim konumuz mu şu anda? Ayasofya bizim onurumuzdur, bize emanettir, 1500 takvim tarihten emanettir. Bu süreci siyasallaştırıp, siyasi zeminde konuşan sürece ihanet eder."

'Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde'

s-345eae49e59e3d8aef0e1c946f23fee959edf0
Yakında görevinin birinci yılının dolacağını kaydeden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstanbul çok önemli bir kent. Yakında bir yılımız dolacak. Üç aydır pandemiye odaklıyız. Belediyeciliği bir kenara koyup, ihtiyaçlara ve sosyal yardımlara odaklandık. Dokuz aylık belediyeciliğimizde iş ürettik. Büyük bir anlayış değişimine kavuştu İstanbul. Şeffaflık, adalet var. İstanbul, Türkiye'nin motor gücü. Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde."

'Devlet her gün bizi denetliyor, ciddi bir akıl tutulması var'

s-e2c6b95b3d4ae6641fb9cc76cf3536564ee40e
İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devlet her gün bizi denetliyor. Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma, kredi onaylamama var. Ne ben ne Mansur Bey buna sığınacak değiliz. Altyapılar konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız."

İBB taksi kiralama modelini getirecek

İBB taksi kiralama modelini getirecekİBB taksi kiralama modelini getirecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER