İmamoğlu'ndan 'Taksi' Açıklaması: 'Karar Verecek Makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki Birkaç Taksi Galericisi Değildir'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 5 bin taksiyi belediye olarak kiraya vereceklerini açıklamasının ardındaki gelen tepkiler üzerine yeni bir izah etme yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını duyurmu.

İmamoğlu'ndan 'Taksi' Açıklaması: 'Karar Verecek Makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki Birkaç Taksi Galericisi Değildir'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 5 bin taksiyi belediye olarak kiraya vereceklerini açıklamasının ardındaki gelen tepkiler üzerine yeni bir izah etme yaptı.

s-c311e093b70ef2e435c267f8a08aec8355e66c
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını duyurmuştu. İmamoğlu, taksicilerden gelen tepkilere cevap verdi."İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi'ndeki birkaç taksi galericisi değildir" diyen İmamoğlu, "Sakın bizi diğer şeylerle korkutma etmeye çalışmasınlar. Plaka fiyatları ile geçim karşılayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz. İstanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her kişi, karşısında devleti bulacaktır. Yani yasaların İBB'ye verdiği her yetki kullanmaktan imtina etmeyiz" dedi.

"Bizi diğer şeylerle korkutma etmeye çalışmasınlar"

s-2e209d79bdb412af33d2c38345d879848dd70b
Ekrem İmamoğlu "Geçen hafta cuma günü, yeni bir sürecin başlatılacağını 5 bin yeni taksinin İstanbul'a katılacağını dile getirmiştim. Şüphesiz bunun bir kaide, bir paylaşım ve bununla birlikte bir süreci var. Biz, pazartesi günü 5 bin taksiyi sürece katmayacağız. Bu bir sağduyu, bir egzersiz; lakin istikrarlı bir alıştırma. Bu kararlı çalışmada şunu dile getirelim: Evet, biz esnafımızla, esnafımızın reel temsilcileri ile odayla oturup bunları tartışacağız, konuşacağız. Neyi konuşmadık ancak bunu konuşmayacağız; kuşkusuz konuşacağız. Lakin hiç kimse, yalnızca ve yalnızca kendini çıkarı üzerinden hareketle bizi kısıtlamaya kalkmasın. İBB, İstanbul'un 16 milyon insanını temsil eder ve ona kadar hareket eder. Yani İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi'ndeki birkaç taksi galericisi değildir. Bunu bir kere altını çizelim. Sakın bizi başka şeylerle korkutma etmeye çalışmasınlar" dedi.

"Yasaların İBB'ye verdiği her yetkiyi kullanmaktan imtina etmeyiz"

s-8bc5b6f4e522207f96dd7eaf7ecaaab9f7de32
Yeni yasaların verdiği bütün hakları kullanacaklarını bildiren İmamoğlu, "Bilimsel araştırmalarla, üniversite raporlarıyla İstanbul'un yeni taksilere gereklilik duyduğu açıktır. Tüm dünyada bunun örneği vardır. Kaldı ama pandemi süreci ile beraber bütün dünyada, özellikle karantina sonrası, özel araç ve taksi kullanımının arttığı da nettir. Muhakkak ancak, İstanbullunun konforlu taksi kullanım hakkı konusunda alıngan davranacağız. Plaka fiyatları ile geçim karşılayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz. İstanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her şahıs, aleyhinde devleti bulacaktır. Bunun altını çizelim. Yani yasaların İBB'ye verdiği her yetkiyi kullanmaktan imtina etmeyiz. Şunu söyleyelim: Hakiki taksi esnafı, fazla ama çok gizli olsun. Hiç tasa etmesin. Lakin taksinin sahibi lakin takside çalışan benim emekçi kardeşim hiç üzüntü etmesin. Yeni sistemde herkesin alıştırma ve kiralama koşulu da iyileşecek. On binlerce esnafımız, on binlerce insanımız, bu işten ekmek şampiyon insan da gizli edecek. Sosyal güvencelerinden sosyal haklarına kadar, sürecin disiplin altına alınması konusunda yeni bir dönemi başlatacağız. Herkesin gönlünü ferah tutmasını istiyorum" dedi.

"Taksi konusunda, benim 16 milyon insanımın gönlü kuytu olsun"

s-b804117cadb7152d75979ec1d948159e6a3f59
Bütün çalışmalara esnaf ile birlikte karar vereceğini gösteren İmamoğlu,"İstanbul'un düzeni için, İstanbul'un disiplini için, turiste, gelen konuğa, İstanbullunun kendisine hizmet verirken, en iyi şekilde hizmet etmesi için, esnafının güvenliği için, taksinin biçimi, şekli için mücadelemizden bizi kimse lakin kimse alıkoyamaz. Bütün bunlara esnafımızla birlikte karar vereceğiz. Onlar karar verecekler. Onun için olur ya birkaç yüz kişi üzülecek lakin binlerce taksi emekçisi ve milyonlarca İstanbullu, bu güzel yeni taksi uygulamamızdan mutlu olacak. Bunun bir sürece ihtiyacı var. Sabırla bizi takip edin. Arkadaşlarım, tüm teknik açıklamaları hem vatandaşlarımıza yapacak keza esnafımıza ve odaya yapacak bizi takip etmeye devam edin diyorum. Taksi konusunda, benim 16 milyon insanımın gönlü dar olsun" dedi.

Ne olmuştu?

İmamoğlu'nun 5 Bin Yeni Taksi Plakası Projesine Taksicilerden Tehdit: 'Anında İstanbul'u Kilitleriz'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER