ING Türkiye ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Sürdürülebilir bankacılık anlayışıyla müşterilerine daima, her yerden, basit ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle etkinlik belirten ING Türkiye, 2020 yılı ilk çeyrek konsolide mali sonuçlarını açıkladı.

ING Türkiye ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Sürdürülebilir bankacılık anlayışıyla müşterilerine daima, her yerden, basit ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle etkinlik belirten ING Türkiye, 2020 yılı ilk çeyrek konsolide mali sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde konsolide etkin toplamı 65.7 milyar TL olan ING Türkiye'nin anapara tatminkarlık oranı da yüzde 24.09 seviyesine ulaştı. İlk üç ayda toplam özkaynakları 8.9 milyar TL, mevduatları ise 39.2 milyar TL olan ING Türkiye'nin, ekonomiye sağladığı kredi desteği de 43.8 milyar TL'si nakdi almak üzere toplam 53.1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Koronavirüsle mücadelede seri adımlar

Banka bu dönemde ortaya çıkan koronavirüs salgınının etkilerini sınırlandırmak için çalışanları, müşterileri ve toplum için uygulamaları şipşak hayata geçirdi. Yapılan açıklamaya göre çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik insan kaynakları uygulamalarını devreye alan banka, uzakta çalışma yapabilecek tüm ekiplerin evden çalışmasını mümkün kılacak düzenlemeleri yaptı, şubelerde ise egzersiz saatlerini kısıtlayarak dönüşümlü egzersiz modeline geçti.

Herif tarafında bireysel ve tüzel müşterilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar devreye alındı. Bireysel müşterilerine ihtiyaç, vasıta, ev kredisi taksitleri ve kredi kartı hesap özeti ödemelerini üç ay durdurma imkânı veren banka, kredisini geri ödeme hususunda güçlük yaşamış KOBİ ve ticari müşterilerine de destek oldu. Banka hem, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL, koronavirüsten etkilenen gereksinim sahibi ailelerin çocuklarına aktarılmak üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı'na (TOG) ise 1.7 milyon TL bağışlayarak, salgınla çaba zarfında sağladığı desteğin miktarını 6.7 milyon TL'ye ulaştırdı.

Müşteriler ile iletişimin yüzde 80'i mobilden gerçekleşti

Bu dönemde daha çok yük kazanan dijital bankacılık alanındaki reformcu adımlarını da sürdüren bankanın müşterileri ile iletişimlerinin yüzde 80'i mobil bankacılık üzerinden gerçekleşti, şube dışı kanallar olarak bakıldığında ise bu oran yüzde 96.5'e yükseldi. Dijital kanalları kullanan toplam etkin müşteriler içindeki mobil bankacılık alıcı payı yüzde 97'ye yükselirken, yalnızca yazışarak finansal işlemlerin yapılabildiği ve soruların yanıtlandığı zeki bankacılık robotu INGo aracılığıyla da 4 milyon mesajlaşma gerçekleştirildi.

Yeşil Kredi'de bir birincil

Türkiye'de Birleşik Milletler Sorumluluk Sahibi Bankacılık Prensipleri'ni uygulamayı taahhüt eden ilk altı banka arasında bulunan ING Türkiye, sürdürülebilir finansman konusunda çalışmalarına 2020 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. Turkcell'e beş yıl vadeli, 50 milyon Euro tutarında Yeşil Kredi temin eden banka, böylece, sürdürülebilirlik kapsamında Türkiye'nin en uzun sıradan vadeli kurumsal Yeşil Kredisi'ne imza attı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER