Üniversiteli Sümeyye'ye Çarpıp Ölümüne Neden Olan Trafik Magandası Tahliye Oldu: 'Adalet İstiyoruz'

Pendik'te yolda yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Sümeyye Kılınç'a çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz şoför Abdulbaki Sayan, geçtiğimiz hafta yapılan davanın üçüncü duruşmasında terhis edildi. İstanbul Anadolu 26.

Üniversiteli Sümeyye'ye Çarpıp Ölümüne Neden Olan Trafik Magandası Tahliye Oldu: 'Adalet İstiyoruz'

Pendik'te yolda yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Sümeyye Kılınç'a çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz şoför Abdulbaki Sayan, geçtiğimiz hafta yapılan davanın üçüncü duruşmasında terhis edildi.

s-097abbfb7cee5c7ae4f10dd7369c6915b031be
İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşması, geçtiğimiz hafta yapıldı. Duruşmaya Sümeyye Kılınç'ın ailesinin Avukatı Hakan Genç ve sanı Abdulbaki Sayan'ın (20) Avukatı Yılmaz Aboşoğlu katıldı. Dominant İmran Arık Özcan, HSK göre Corona Virüsü önlemleri dahilinde 13 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgesi uyarınca lüzum davalı Abdulbaki Sayan'ın gerekse millet sağlığının korunması açısından sanığın duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılmasına karar verildiğini tutanağa geçti.

SEGBİS bağlantısı kurulamadı 

Ancak sanığın esir bulunduğu Maltepe Cezaevi ile SEGBİS bağlantasının kurulamadığı, mahkeme personelinin açtığı telefonlara da cezaevi personelinin cevap vermediği tutanağa yazılarak, bu nedenle sanığın katılımı olmaksızın duruşmanın yapıldığı belirtildi.

Tanık: "Şerit değiştirerek hızla gidiyorlardı"

s-27b0c0b996537dcc47a8351645a18291439041
Duruşmada Suat E. şahit olarak dinlendi. Durum günü arkadaşının kullandığı araç içerisinde gezgin olarak bulunduğunu söyleyen Suat E., "Trafikte seyir halindeyken kazaya niçin olan vasıta ile başka bir araç birbirlerini takip eder vaziyette, şerit değiştirerek seyir halinde olduklarını gördüm. Her iki aracın da hızı yüksekti. Biz bir sonraki sapaktan dönüş yerine getirmek istediğimiz için sinyal verdik. Sanırım davalı bundan sonra paniğe kapılarak bir anda kazanın gerçekleştiği tabi yola girdi. Herhangi bir şekilde hızını azaltmadı. Davalı tabi yola girdikten daha sonra aniden 'güm' diye bir ses duydum. Biz yolumuza devam ettik. İçinde bulunduğum aracın kullanan arkadaşım sanığın kullandığı aracı sıkıştırma, diğer şeride geçişini engelleme gibi bir eylemi olmadı" dedi.

Kaza anı emniyet kamerasına böyle yansımıştı

Kaza hatıra güvenlik kamerasına böyle yansımıştı Kaza hatıra emniyet kamerasına böyle yansımıştı 5ebc04a7c6d36e045ad4de89.jpg

Terhis edildi

s-153899fef12612a26535722bffaffae9d26010
Sümeyye Kılınç'ın ailesinin avukatı Hakan Genç, tanıkların olay uygun keşif yapılarak dinlenmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Sanığın Avukatı Yılmaz Aboşoğlu ise uzun süredir esir olan müvekkilinin Kovid-19 rahatsızlığı nedeni ile cezaevinde kalmasının tehlikeli olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göstererek sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Aile karara isyan etti: Hak istiyoruz

Aile karara ayaklanma etti: Hak istiyoruzAile karara ayaklanma etti: Yargı istiyoruz Tahliye kararına genç kızın acılı babası tepki gösterdi. Baba Nevzat Kılınç, olayın ocak ayında gerçekleştiğini söyleyerek, “Allah razı olsun hakim beyden o dönemde keşif kararı verdi. 'Keşif olmadan, delilleri toplamadan şahitleri dinlemeden bir karar veremeyiz' dedi. Korona virüsünden dolayı keşif kararı ertelendi. Bu ayın yedisinde duruşma vardı. Korona virüsten nedeniyle mahkemeye alınmadığımız için avukat aracılığıyla sanığın terhis edildiğini öğrendik. Ben hak istiyorum. Halkın vicdanına, büyüklerimizin vicdanına bırakıyorum. Bir insanın hayatına son verip 2 ay içerisinde elini kolunu sallayarak haricen gezerse adalete olan inancımız azalır. Gencecik bir kızın hayatına son ver, 2 ay içeride kal. Ben büyüklerimizden hak istiyorum “ dedi.

“Benim kızımın suçu, günahı neydi”

Sümeyye Kılınç’ın annesi Ayşe Kılınç ise, “Ben buradan bütün ailelere sesleniyorum. Bir anne büyüttüğü kızını sabahtan gönderip akşam cenazesini alıyor. Adam yüzde yüz suçlu fakat özgürlük kalıyor. Bu nasıl yargı? Biz yetkililerden hak istiyoruz. Bizim sesimizi duyun. Benim kızımın suçu günahı neydi?" diyerek terhis kararına ayaklanma etti.

Olayın geçmişi

Kaza Değil Ceza: Trafik Magandası, Üniversite Öğrencisi Sümeyye'yi Hayattan Kopardı - Pendik'te 11 Ocak 2020 tarihinde ehliyetsiz sürücü Abdulbaki Sayan(20), tez seyir halindeyken yol kenarında yürüyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Sümeyye Kılınç'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Kılınç, hayatını kaybetmişti. Abdulbaki Sayan, olayın ardındaki İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı göre hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Abdulbaki Sayan hakkında hazırlanan iddianamede, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER