İngiliz hava yolu şirketi EasyJet 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

İngiliz hava yolu şirketi EasyJet'ten yapılan açıklamada, yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla yaşanan aksamalar ve düşen yolcu talebi nedeniyle çalışanların yüzde 30'una denk gelen toplam 4 bin 500 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı kaydedildi. ".

İngiliz hava yolu şirketi EasyJet 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

İngiliz hava yolu şirketi EasyJet'ten yapılan açıklamada, yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla yaşanan aksamalar ve düşen yolcu talebi nedeniyle çalışanların yüzde 30'una denk gelen toplam 4 bin 500 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.

"ZORLAMA KARARLAR SAPTAMAK DURUMUNDAYIZ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer bahşedilen EasyJet Üst Yönetcisi (CEO) Johan Lundgren, "Acilen zorlu bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. İnsanların hayatını etkileyecek son derece kuvvet kararlar saptamak durumundayız. Uzun vadede olası olduğunda daha artı istihdamı korumaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Lundgren, şirketin 15 Haziran'da uçuşlara her tarafta başlayacak olmasına karşın, 2019 yılındaki uçuş kapasitesine ama gelecek üç sene içerisinde baştan ulaşılabileceğini söyledi.

Havacılık devi koronavirüs nedeniyle 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

İNGİLTERE GİDECEK YOLCULAR 15 GÜN KARANTİNAYA ALINACAK

İngiliz hükümeti, daha önce 8 Haziran tarihinden itibaren ülkeye varacak yolcuların 15 gün her tarafında karantinada kalmasının gerekli olacağını duyurmuştu. Gezi şirketleri, karantina zorunluluğu nedeniyle İngiltere'ye yolculuk edecek gezgin sayısının daha da azalabileceğini düşünüyor. Geçtiğimiz ay, Virgin Atlantic 3 bin, British Airways 12 bin, Ryanair ise 3 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklamıştı.İngiliz hava yolu şirketi EasyJet 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER