İngiliz kadın, gönüllü kastetmek için gittiği Myanmar'da mahsur kaldı

İngiliz gönüllü işçi Natalie Poole, Mart ayında Myanmar'daki bir adada bulunan mercan kayalığını kurtarmak için çalışmalara yeralma üzere adaya gitti.

İngiliz kadın, gönüllü kastetmek için gittiği Myanmar'da mahsur kaldı

İngiliz gönüllü işçi Natalie Poole, Mart ayında Myanmar'daki bir adada bulunan mercan kayalığını kurtarmak için çalışmalara yeralma üzere adaya gitti. Koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması sonucu Poole, kendisini ve yandaki ekibi kurtarmak için gelen kurtarma teknesinin de iptal olmasıyla iki aydır adada mahsur kaldı.

KURTARMA TEKNESİ İPTAL OLDU

İngiltere'nin Devon bölgesindeki Ashburton kasabasında yaşayan Natalie Poole (35), Mart ayında Ocean Quest Organizaysonu ile birlikte Myanmar'ın Kyun Pila adasındaki bir mercan kayalığını kurtarma görevine gönüllü olarak katıldı. Grup, 19 Mart'ta adaya ayak bastı ama koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılmasıyla kendilerini almaya 5 Mayıs'ta gelecek olan kurtarma teknesi de iptal oldu. Poole ve grubu adada hala kurtarılmayı bekliyor.

İngiliz kadın, gönüllü çalışmak için gittiği Myanmar'da mahsur kaldı

ADADAKİ BESİN KAYNAKLARIYLA HAYATTA KALIYORLAR

İngiliz medyasına konuşan Poole, "En zoru burada daha ne kadar kalacağımızı bilmememiz. İnişli çıkışlı bir koşul. Burada küçük bir grubuz ve birlikte yaşıyoruz. Aklımızda yan fakat yaşadığımı yer ve ailemiz var. Bu da biraz stres yaratıyor" ifadelerini kullandı. Adada bir kamp noktası yaratıcı minik grup, adadaki beslenme kaynaklarını tüketerek hayatta kalıyor.

İngiliz kadın, gönüllü çalışmak için gittiği Myanmar'da mahsur kaldı

İNGİLİZ YETKİLİLERDEN KURTARMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMADI

Myanmar'da salgın sebebiyle alınan kısıtlama kararları ve bütün dünya genelinde iptal edilen uçak seferleri nedeniyle Poole'un eve dönüşü zorlama hale geldi.

sosyal medya hesabından durumunu paylaşan Poole, "Acilen kurtarma uçuşları yapılmıyor. Dönüş için Yagon'a gidip kendiniz bilet almaya çalışmalısınız. Yagon'a doğrudan doğruya gitmek için de 6 saat deniz yolculuğu yapmanız gerekiyor. Burada biraz daha bekleyebilirim fakat hava kötüleşirse deniz yolculuğu imkansız ışık halkası gelebilir. Fazla karmaşık" dedi. İngiltere'de yetkililerden Poole'u ve grubunu kurtarma konusunda demin bir açıklama gelmedi.

İngiliz kadın, gönüllü çalışmak için gittiği Myanmar'da mahsur kaldı

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER