İngiliz Kral'dan personeline fatura desteği

İngiltere Kralı 3.

İngiliz Kral'dan personeline fatura desteği

İngiltere Kralı 3. Charles, ülkede etkisi uzun süre devam edecek olan ekonomik kriz dolayısıyla yılda 30 bin sterlinden az kazanan ve faturalarını ödeyemeyen çalışanlarına bir kereye mahsus olmak üzere 'kendi cebinden' 600 sterlin katkı sağlayacak.


İngiliz kaynaklarına göre, Charles yılda 30 bin sterlinden az kananan temizlik işçileri, hizmetçiler, uşaklar ve güvenlik görevlilerinden oluşan ekibine, her birine 600 stelin olacak şekilde yardım yapacak.
Ayrıca bu ödeme vergi mükelleflerinden aktarılan kazançtan değil, Charles’ın özel gelirinden yapılacağı aktarılacak.

''Personelin ekonomik refahı konusunda endişeli''
Buckingham Sarayı, Balmoral ve Windsor Şatosu’nun da tam zamanlı olarak çalışan 491 personel bulunduğu bildirildi.

NTV'ye göre Kraliyet kaynağı, "Kral, insanların yükselen enerji faturalarıyla karşı karşıya olduğunun çok farkında .Sadık saray personelinin ekonomik refahı konusunda endişeleniyor ve elinden geleni yapıyor" dedi.


Charles, Kraliçe Elizabeth'in vefatı sonrasında tahta geçmesiyle bir dizi tasarruf faaliyetleri yürüttü. Cenaze için geleneksel olarak çağrılan 8 bin davetli sayısını 2 bine indirmekle işe başlayan Kral, 6 Mayıs 2023'te kendisi için düzenlenecek ve İngiliz geleneklerine göre günlerce süren resmi taht törenini de bir günle sınırlandırdı. 

İngiltere ekonomisi beklentilerin altında daraldı

 

Kral Charles kraliyet geleneğini yıkıyor!

 

Kral III. Charles’a yumurtalı saldırı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER